18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο φετινός Γενάρης του Ολυμπιακού δεν μοιάζει με κανέναν άλλο ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Gazzetta ξεδιπλώνει το… κουβάρι των μεταγραφών του Ολυμπιακού στη χειμερινή αγορά που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της ομάδας καθώς αναμένεται να φτάσει τις δέκα προσθήκες.

Των Δημήτρη Τομαρά και Νότη Χάλαρη

Η χειμερινή μεταγραφική αγορά για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες είναι μία καλή ευκαιρία για διορθωτικές κινήσεις στα ρόστερ για μία καλύτερη συνέχεια στη σεζόν.

Βέβαια, σπάνια οι μεταγραφές στο εκάστοτε κλαμπ ξεπερνά σε αριθμό, αυτές που γίνονται το καλοκαίρι και λογικό, καθώς τον χειμώνα οι επιλογές είναι σχετικά λιγότερες για την ενίσχυση των ομάδων.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, μετέτρεψε τον Γενάρη σε… Αύγουστο καθώς τα δεδομένα δείχνουν πως αναμένεται να πάει για συνολικά δέκα μεταγραφές. Το Gazzetta σας αναλύει τις κινήσεις των «ερυθρολεύκων», τους στόχους αλλά και τις συγκρίσεις από άλλες σεζόν.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει και επίσημα τέσσερις μεταγραφές. Όλα ξεκίνησαν με τον δανεισμό του Φραν Ναβάρο από την Πόρτο, όπου κόστισε 250 χιλιάδες ευρώ για το ενοίκιο και οψιόν αγοράς στα 7 εκατ. ευρώ για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο 25χρονος φορ αποκτήθηκε αντί 7 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι από τη Ζιλ Βιθέντε έχοντας κάνει δύο σούπερ σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ήρθε η άφιξη του Ζέλσον Μαρτίνς.

Ο 28χρονος εξτρέμ κόστισε συνολικά τρία εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό μετά από μία τεράστια πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, φορώντας τη φανέλα των Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό ενώ είναι 21 φορές διεθνής με την Πορτογαλία.

Τέλος, ήρθαν μαζί τόσο ο Τσικίνιο όσο και ο Αντρέ Όρτα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Ο πρώτος αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή αντί ενός εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα ενώ ο δεύτερος, ήρθε με δανεισμό από την Μπράγκα που κόστισε 200 χιλιάδες ευρώ για το ενοίκιο και 4,5 εκατ. ευρώ η οψιόν αγοράς.

Εκείνοι που… έρχονται

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τέσσερις παίκτες είναι έτοιμοι να πιάσουν «λιμάνι» όπως διαβάστε στο Gazzetta. Το βάρος έχει πέσει στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τον Γκαστόν Ερνάντες και με τέσσερα εκατ. ευρώ, θα τον αγοράσει από τη Σαν Λορέντσο.

Όπως επίσης, διαβάσατε στο Gazzetta, ο 26χρονος στόπερ πρόκειται να έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή (26/01) για να ολοκληρωθεί το deal. Αντιθέτως, ο 20χρονος στόπερ Νέλσον Αμπέι της Ρέντινγκ βρίσκεται ήδη στη χώρα μας προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και να προσφέρει βάθος στη συγκεκριμένη θέση.

Κλείνοντας με το θέμα του στόπερ, ο Ντάβιντ Κάρμο είναι μία από τις περιπτώσεις που έχει… κλείσει ο σύλλογος καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με την Πόρτο για δανεισμό έξι μηνών και οψιόν 18 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι. Όμως το πορτογαλικό κλαμπ καθυστερεί τη μεταγραφή μέχρι να βρει τον αντικαταστάτη του.

Από εκεί και πέρα, ο Νεμάνια Ράντονιτς είναι εξίσου μία περίπτωση που τις τελευταίες ώρες έχει ανέβει ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού. Αν και η Μαγιόρκα έδειχνε να έχει το προβάδισμα για τον 27χρονο εξτρέμ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει δυναμικά στην περίπτωσή του και προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους από την Τορίνο.

Και οι δύο θέσεις όπου θα γίνει έξτρα ενίσχυση!

Μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει τις οκτώ μεταγραφές, δεδομένου πως οι Ιταλοί γράφουν ότι ο Γέρι Μίνα βρίσκεται αρκετά κοντά στο «λιμάνι» αλλά δύσκολα θα αποκτηθούν τέσσερις στόπερ (!). Οπότε ίσως πάρει τη θέση κάποιας από τις παραπάνω υποθέσεις αν «ναυαγήσει».

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει παίκτες για ακόμα δύο θέσεις. Η μία είναι στη θέση «6» με τον Αλ Μουσράτι να αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Καρβαλιάλ, όμως παρότι ο 27χρονος χαφ είναι θετικός, η Μπράγκα δεν τον αφήνει να φύγει ως δανεικός αλλά μόνο με μεταγραφή.

Τέλος, η ομάδα θα ψάξει για ακόμα έναν φορ καθώς, εκτός του Φραν Ναβάρο, ο Ελ Καμπί βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα, ο Ελ Αραμπί αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού και ο Στέφαν Γιόβετιτς δεν έχει πείσει τον Καρβαλιάλ.

Οι τεράστιες διαφορές από προηγούμενες σεζόν

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Ολυμπιακός δεν συνήθιζε να κάνει πολλές και κοστοβόρες μεταγραφές Γενάρη μήνα. Για παράδειγμα πέρσι, ήρθε ο Ραμόν και ο Μπουτούτσι με κανονική μεταγραφή που μαζί κόστισαν 2,5 εκατ. ευρώ, ο Ροντινέι ως ελεύθερος και ο Σέρτζι Κανός με τη μορφή δανεισμού.

Πριν δύο χρόνια, μόνο ο Μανωλάς κόστισε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι οι Ζοάο Καρβάλιο και Μπαντιουνγκού Φαντιγκά. Γενικά ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεφύγει με πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και συνήθως έπαιρνε τρεις έως πέντε ποδοσφαιριστές.

Φέτος, έχει ήδη βγάλει από τα ταμεία του 4,5 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και έχει αποκτήσει τέσσερις παίκτες ενώ άλλοι τέσσερις ετοιμάζονται να φορέσουν τα «ερυθρόλευκα» και μένουν και δύο θέσεις ανοιχτές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό