24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο χειρότερος μήνας μετά το Brexit

Ειδήσεις Ελλάδα

Η στερλίνα τον Αύγουστο υπέστη τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της έναντι του αμερικανικού δολαρίου από το δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα και μια ιστορική κρίση κόστους ζωής επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το βρετανικό νόμισμα.

Η λίρα Αγγλίας υποχώρησε 4,5% έναντι του δολαρίου τον περασμένο μήνα και συνέχισε την πτώση της την Πέμπτη, διαπραγματευόμενη λίγο κάτω από τα 1,16 δολάρια. Η λίρα υποχώρησε επίσης σχεδόν 3% έναντι του ευρώ τον περασμένο μήνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια ταχέως επιδεινούμενη κρίση κόστους ζωής καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη, με εκατομμύρια νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια αυτόν τον χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, νέος (ή πιθανότατα νέα) πρωθυπουργός θα διοριστεί την επόμενη εβδομάδα μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, προκαλώντας αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της δημοσιονομικής πολιτικής.

Η ενεργειακή κρίση που προέκυψε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται πλέον ευρέως να ωθήσει την ευρωζώνη και τις οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου σε ύφεση, ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι εξακολουθούν να προτείνουν στις ΗΠΑ να αποφύγουν την ίδια μοίρα, δεδομένης της σχετικά ισχυρότερης οικονομικής θέσης και της ενεργειακής τους ανεξαρτησίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό