17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο υπέροχος συνάνθρωπος κ. Όρμπαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποδόσφαιρο; Το πιο σημαντικό μεταξύ των λιγότερο σημαντικών, όπως είχε πει κάποτε ο μεγάλος Ιταλός προπονητής Αρίγκο Σάκι.

Στη ζωή υπάρχουν όμως κι εκείνα που μετρούν πολύ περισσότερο και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον που θα έπρεπε να βγει στο γήπεδο για να παίξει με την ομάδα του να πει «όχι», έστω και για μόνο ένα παιχνίδι.

Η ιστορία του Βίλι Όρμπαν, του Ούγγρου διεθνή κεντρικού αμυντικού και αρχηγού της Λειψίας, σίγουρα θα μπορούσε να δώσει τροφή για σκέψη σε όλους μας.

Ο σημαντικός αυτός ποδοσφαιριστής για το σύλλογο και την Εθνική ομάδα της χώρας του ενδέχεται να χάσει τον αγώνα απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, την εφετινή έκπληξη της Bundesliga.

Για όσους αναρωτηθούν «και τι έγινε λοιπόν;», η σημασία του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη καθώς είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δυο ομάδες που μάχονται για μια θέση στο κλέος και τα χρήματα του Champions League, οπότε ο Όρμπαν θα πρέπει να έχει έναν πολύ καλό λόγο για να μην είναι εκεί. Και ο Ούγγρος τον έχει…

Η δωρεά του Όρμπαν

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Σαξονικού συλλόγου, ο παίκτης είναι εγγεγραμμένος στο γερμανικό εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών από το 2017. Πρόσφατα έφτασε η συμβατότητα με ένα άτομο που πάσχει από καρκίνο του αίματος, στο οποίο ο Μαγυάρος άσος θα μπορούσε να δώσει μια νέα ευκαιρία.

Έτσι, θα δωρίσει τα περιφερειακά βλαστοκύτταρά του στη Δρέσδη την Τετάρτη, σε μια διαδικασία που στο 90% των περιπτώσεων βοηθά τον ασθενή. Για να προετοιμαστεί για τη δωρεά από το περασμένο Σάββατο έχει υποβληθεί σε ειδικές ενέσεις που αυξάνουν τον αριθμό των βλαστοκυττάρων στο αίμα του. Όλα αυτά, εξηγεί η Λειψία, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς αρχές κατά του ντόπινγκ.

Και τι σχέση έχει το γήπεδο με όλα αυτά; Ο σύλλογος επισημαίνει ότι για να προετοιμαστεί κατάλληλα, ο παίκτης δεν προπονείται με την ομάδα από την περασμένη Κυριακή και κάνει μόνο ατομική δουλειά, ενώ δεν είναι καν σίγουρο ότι θα καταφέρει να βρεθεί στο γήπεδο για τον αγώνα του Σαββάτου (11/2) με την Ουνιόν.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, ο Όρμπαν σκέφτεται ελάχιστα τον αγώνα απέναντι στους πρωτευουσιάνους. «Έμεινα έκπληκτος όταν μου είπαν ότι βρέθηκε συμβατότητα και ήθελα αμέσως να κάνω δωρεά, το συντομότερο δυνατό. Έχω τη δυνατότητα να σώσω τη ζωή κάποιου με πολύ λίγη προσπάθεια, δεν χρειαζόταν καν να το σκεφτώ», υπογράμμισε.

«Σίγουρα, θα μπορούσα να χάσω τον αγώνα με την Ουνιόν, αλλά όσο φιλόδοξος κι αν είμαι, το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύουσας σημασίας. Και ελπίζω αυτή η ιστορία να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να εγγραφούν ως δωρητές».

Ομολογουμένως, μια πολύ συγκινητική ιστορία. Και αν ο Όρμπαν έβγαινε στο γήπεδο το Σάββατο, είναι σίγουρο πως θα αποκτούσε πολλούς περισσότερους θαυμαστές…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό