20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο τυφώνας Ιντάλια απειλεί την Φλόριντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα πλησιάζει ο τυφώνας Ιντάλια που ενισχύθηκε σήμερα Τρίτη. Οι αξιωματικοί διέταξαν εκκενώσεις και κάλεσαν εκατομμύρια κατοίκους να προετοιμαστούν για μια πιθανή μεγάλη καταιγίδα, κατηγορίας 3, όταν φτάσει στην ξηρά την Τετάρτη.

Ο τυφώνας Ιντάλια αναμένεται να ενισχυθει ραγδαία πριν χτυπήσει στη στεριά το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις προέτρεψε τους κατοίκους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να λάβουν υπόψη τους τις εντολές να αναζητήσουν υψηλότερο έδαφος, προειδοποιώντας ότι το κύμα της καταιγίδας θα μπορούσε να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες.

«Αν σας είπαν να εκκενώσετε, πρέπει να το κάνετε τώρα», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων το πρωί της Τρίτης. Έχουν εκδοθεί εντολές εκκένωσης σε 22 κομητείες και έχουν ανοίξει περισσότερα από 20 καταφύγια έκτακτης ανάγκης, είπε.

Παρά την τελευταία πρόβλεψη, η πορεία της εντεινόμενης καταιγίδας ήταν αβέβαιη καθώς περιστρεφόταν προς τα βόρεια πάνω από τα θερμά νερά του Κόλπου του Μεξικού, μία ημέρα αφότου πέρασε ακριβώς δυτικά της Κούβας, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν ενόψει των πλημμυρών και των ισχυρών ανέμων.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό