18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Τζον Χορστ ανέλυσε τα δεδομένα

Ειδήσεις Ελλάδα

NBA

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
19.06.2022 | 23:05

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
EUROKINISSI SPORTS

Οι δηλώσεις του Τζον Χορστ για την συμμετοχή του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο στο EuroBasket 2022, δεν έδωσαν είδηση. Στο Μιλγουόκι, άλλωστε, οι Μπακς χαίρονται για την συμμετοχή των αθλητών τους στις εθνικές τους ομάδες.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα, απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τις συνδυάζουν με σκληρή δουλειά και με άλλες υποχρεώσεις, ενώ σιγά-σιγά αρχίζουν να προετοιμάζονται και για το EuroBasket 2022. Θέλουν να παίξουν εκεί με την Εθνική Ελλάδας, αυτό το γνωρίζουν οι Μπακς, όμως υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν ανάμεσα στον οργανισμό του Μιλγουόκι και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ώστε να ανάψει το πράσινο φως για να μπουν τα δύο αδέλφια στην προετοιμασία τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

“Είχαμε πολλούς διεθνείς τα τελευταία χρόνια, από τον Νουόρα και τον Μίντλετον, μέχρι τον Χόλιντεϊ, τον Κόνατον, τον Λόπεζ και τους Γιάννη – Θανάση. Είναι μία εκπληκτική τιμή γι’ αυτά τα παιδιά, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εκείνα να παίζουν με τις εθνικές τους ομάδες και νομίζω ότι αυτό είναι εκπληκτικό και για εμάς” εξήγησε ο GM Τζον Χορστ στη συνάντησή του με τους ρεπόρτερ των Μπακς εν όψει NBA Draft 2022 (ξημερώματα 24ης Ιουνίου) και πρόσθεσε πως: “Έρχονται μεγάλες αποφάσεις. Δεν είναι απλώς μεγάλες, πρέπει και να βρεις τρόπο να τις διαχειριστείς. Συνεχίζουμε τις επαφές, προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να υποστηρίξουμε αυτή την απόφαση. Δεν είναι μόνο ότι θα την βρούμε, αλλά θα την υποστηρίξουμε. Κάνουμε αυτό που γίνεται παντού στο NBA, υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά”.

Οι Μπακς δεν θα σταθούν εμπόδιο στον Γιάννη και στον Θανάση Αντετοκούνμπο, όπως δεν στάθηκαν εμπόδιο ούτε το 2019, όταν τα δύο αδέλφια έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Σίγουρα, όμως, έχουν ήδη δημιουργήσει ένα πλάνο για να βρίσκονται κοντά τους, με δικούς τους ανθρώπους που θα παρακολουθούν την πορεία τους με την εθνική ομάδα από κοντά. Το έκαναν και πριν από τρία χρόνια, με προπονητές και με γυμναστές, θα το κάνουν και φέτος και ίσως με μία μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που θα δουλέψει με τους Αντετοκούνμπο και επί ελληνικού εδάφους, αλλά και στο Μιλάνο και στο Βερολίνο.

Όπως, άλλωστε, εξήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης στην αποκλειστική του συνέντευξη στον Γιάννη Ζωιτό για το SPORT24, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ανέκαθεν διαθέσιμος. Τον συνάντησε ήδη και καταστρώνει τα πλάνα του με εκείνον και με τον Θανάση στην δωδεκάδα της Εθνικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό