23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ρικιάρντο υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον καρπό, παραμένει στο κόκπιτ του ο Λόσον

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μπήκε στο χειρουργείο για την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας στο σπασμένο καρπό του. O Λίαμ Λόσον θα είναι ο αντικαταστάτης του για όσο διάστημα διαρκέσει η αποθεραπεία του Αυστραλού, ανακοίνωσε η Alpha Tauri.

Ο Αυστραλός οδηγός της Alpha Tauri τραυματίστηκε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας. Χάνοντας τον έλεγχο της ΑΤ04 προσέκρουσε στην εξωτερική μπαριέρα της στροφής 3. Ο Ρικιάρντο είχε ακόμη το αριστερό του χέρι στο τιμόνι τη στιγμής της επαφής με τη μπαριέρα, και το σπάσιμο του ακρόμπαρου τίναξε απότομα το τιμόνι και έσπασε τον καρπό του.

Στον αγώνα της Ολλανδίας τον αντικατέστησε ο οδηγός της ακαδημίας της Red Bull -και διεκδικητής του τίτλου στην ιαπωνική Super Formula- Λίαμ Λόσον, καθώς ο Αυστραλός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να υποβληθεί σε εγχείρηση στον καρπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χειρουργήθηκε από τον εξειδικευμένο ιατρό των αθλητών του μότορσπορ Χαβιέ Μιρ – που είχε χειρουργήσει και τον Λανς Στρολ μετά το ατύχημα που είχε ο Καναδός κάνοντας ποδήλατο πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία του από το νοσοκομείο στα μέσα δικτύωσης, ο Ρικιάρντο έγραψε “γειά σε όλους, έκανα χειρουργείο σήμερα το πρωί, απέκτησα τα πρώτα μου μεταλλικά κομμάτια οπότε αυτό είναι πολύ cool. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μου για να μου φτιάξουν τη διάθεση. Αυτό δεν είναι ένα πισωγύρισμα, αλλά ένα μέρος της επιστροφής μου”.

Μετά από αυτά, η Alpha Tauri ανακοίνωσε ότι ο Ρικιάρντο δεν θα αγωνιστεί το προσεχές τριήμερο ούτε στο GP Ιταλίας, 14ο φετινό αγώνα της Formula 1, και ότι τη θέση του θα πάρει ξανά ο Λίαμ Λόσον. Ο Λόσον -διεκδικητής του τίτλου της ιαπωνικής Super Formula- τα κατάφερε καλά σε πολύ δύσκολες συνθήκες στο Ζάντβορτ, ανεβαίνοντας από την 19η θέση της εκκίνησης στην 13η στον τερματισμό του αγώνα.

RED BULL CONTENT POOL

Ο Ρικιάρντο, σύμφωνα με τον διευθυντή της RBR Κρίστιαν Χόρνερ, πρέπει να στοχεύει σε επιστροφή στον επόμενο αγώνα μετά τη Μόντσα, στο GP Σιγκαπούρης στις 17 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την Alpha Tauri, σε κάθε περίπτωση ο Λόσον θα παραμένει αντικαταστάτης του Αυστραλού μέχρι την επιστροφή του.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η επέμβαση του Ντάνιελ πήγε καλά και ότι τώρα είναι στη φάση της ανάρρωσης”, γράφει η ανακοίνωση της ομάδας. “Ελπίζουμε να τον δούμε στην πίστα και πάλι πολύ σύντομα, αλλά μέχρι να γίνει εντελώς καλά επιβεβαιώνουμε ότι ο Λίαμ, που έκανε καλή δουλειά σε δύσκολες συνθήκες στο Ζάντβορτ, θα συνεχίσει να οδηγεί δίπλα στον Γιούκι (Τσουνόντα), ξεκινώντας από τον αγώνα της πατρίδας μας αυτό το τριήμερο στη Μόντσα”.

Όσο για τον Χόρνερ, ο Βρετανός τόνισε: “Μιλήσαμε χθες (με τον Ρικιάρντο) και αυτό είναι το πιο εκνευριστικό για εκείνον, ότι πέρασε λίγο χρόνο εκτός, προσπαθώντας να ανακτήσει το βηματισμό του, και τώρα ξαφνικά βρέθηκε και πάλι στον πάγκο. Νομίζω πως αισθανόταν πως άρχισαν να κάνουν κάποια πρόοδο με το αυτοκίνητο, και είναι κρίμα για εκείνον.

Αλλά πιστεύω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του ο στόχος του είναι η (επιστροφή στη) Σιγκαπούρη. Από την άλλη, βέβαια, στο σιρκουί της Σιγκαπούρης είναι ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά όλου του προγράμματος. Αλλά η φύση θα ακολουθήσει την πορεία της. Για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο θα χρειάζονταν 10-12 εβδομάδες, αλλά ξέρουμε ότι αυτοί οι τύποι δεν είναι φυσιολογικοί. Οπότε, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αποθεραπείας. Θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες, ένας μήνας, έξι εβδομάδες; Κανείς δεν ξέρει”, κατέληξε ο Χόρνερ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό