23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο ρέκορντμαν Κώστας Μήτρογλου ήταν κάποτε ο άρχοντας των… μεταγραφών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή, την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου πριν 10 χρόνια από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ, με το ποσό ρεκόρ για τα μέχρι τότε ελληνικά δεδομένα, 15,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ας δούμε πώς, αλλά και ποιοι ακόμη Έλληνες ποδοσφαιριστές, άρχιζαν να γιγαντώνονται… χρηματιστηριακά, να πλαισιώνουν αλλά και να υπερβαίνουν αυτό το ποσό!

Από τον Ολυμπιακό στην Φούλαμ, από την Super league στην Premier League με ποσό αντίκτυπου μεγέθους, για αυτό που θα προϊδέαζε η καριέρα του. Στα τέλη Ιανουαρίου, πριν από μερικά χρόνια, ο Κώστας Μήτρογλου πήρε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην καριέρα του-αλλά και εκείνη του ακριβότερου Έλληνα ποδοσφαιριστή μέχρι πρότινος.

Πώς όμως φτάσαμε ένα τέτοιο ποσό μετά από 10 χρόνια, να κατατάσσεται πέμπτο στην σχετική λίστα, και η διαφορά του με το πρώτο, να είναι πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ;

Η σχετική λίστα:

1. Κώστας Μανωλάς από Ρόμα σε Νάπολι (36 εκατομμυρίων ευρώ)2. Κώστας Μήτρογλου από Μπενφίκα σε Μαρσέιγ (27.500.000 ευρώ)3. Παναγιώτης Ρέτσος από Ολυμπιακό σε Μπάγερν Λεβερκούζεν (22.000.000 ευρώ)4α. Ντίνος Μαυροπάνος από Στουτγάρδη σε Γουέστ Χαμ (20.000.000 ευρώ)4β. Σωκράτης Παπασταθόπουλος από Ντόρτμουντ σε Άρσεναλ (20.000.000 ευρώ)5. Κώστας Μήτρογλου από Ολυμπιακό σε Φούλαμ (15.200.000 ευρώ)

Ανά τα χρόνια, βλέπουμε όλο ένα και περισσότερες φουρνιές Ελλήνων ποδοσφαιριστών, να είναι περιζήτητοι στην αγορά με προτάσεις υπέρογκων ποσών αλλά ακόμη και άφθονο ταλέντο. Από τον Παναγιώτη Ρέτσο, που το 2018 σε ηλικία μόλις 20 ετών πραγματοποίησε μία από τις ακριβότερες ελληνικές μεταγραφές στην Λεβερκούζεν , στο σημερινό μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟΚ, Γιάννη Κωνσταντέλια, για τον οποίο έχουν ήδη αρχίσει να… χτυπάνε σειρήνες, για μια επικείμενη μεταγραφή του.

Ο νεοσύστατος στην elite Τάσος Δουβίκας, με μεταγραφή 10.000.000 ευρώ, αλλά και τον Ντίνο Μαυροπάνο όπου το καλοκαίρι πραγματοποίησε μία τεράστια μεταγραφή των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ολοένα και περισσότερο δηλαδή, η Ελλάδα δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά σε αυτό της το κομμάτι, με τις ακαδημίες να παίζουν και εκείνες το δικό τους σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των ποδοσφαιριστών!

Σημαντικό είναι να σημειωθεί το γεγονός, ότι μέχρι και πριν 15 χρόνια, τα ποσά των μεταγραφών στον κόσμο του ποδοσφαίρου, δεν έφταναν τα υπέρογκα του σήμερα. Κάτι που ξεκίνησε να αλλάζει ραγδαία, μετά και την μεταγραφή του Νειμάρ το 2018 στην Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι… 220.000.000 ευρώ. Έπειτα από αυτό, μπορούμε να πούμε ότι άλλαξε κατά κάποιον τρόπο όλο το σύστημα, του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δαπανώντας δηλαδή, τεράστια ποσά για μεταγραφές οι οποίες αμφισβητούνται αξίας!

Ευαγγελία Φάκα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό