16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο πρώην βοηθός του Μπιλ Γκέιτς είναι ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο- Σύντομα μπορεί να τον ξεπεράσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην βοηθός του Μπιλ Γκέιτς έχει εκτοξευθεί στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και έχει μπει σε τροχιά ώστε σύντομα να ξεπεράσει σε καθαρή περιουσία τον συνιδρυτή της Microsoft και το πρώην αφεντικό του.

Ο λόγος για τον Στιβ Μπάλμερ, η περιουσία του οποίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 29 δισ. δολάρια φέτος, φτάνοντας τα περίπου 115 δισ. δολάρια. Κερδίζει έτσι την πέμπτη θέση στην κατάταξη του Bloomberg Billionaires Index

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μία θέση πίσω από τον Γκέιτς, ο οποίος ειναι στην τέταρτη θέση με 121 δισ. δολάρια. Έχει επίσης μειώσει σημαντικά την μεταξύ τους ψαλίδα καθώς πλέον τους χωρίζουν μόλις 6 δισ. δολάρια, ενώ πριν από τρεις μήνες η διαφορά ήταν στα 17 δισ. δολάρια.

Ο Μπάλμερ είναι επί του παρόντος πλουσιότερος από τον Λάρι Έλισον (με περιουσία στα 114 δισ. δολάρια), τον Γουόρεν Μπάφετ (με 111 δισ. δολάρια), τον Λάρι Πέιτζ (με 110 δισ. δολάρια), τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ (με 108 δισ. δολάρια) και τον Σεργκέι Μπριν (με 105 δισ. δολάρια).

Ο Μπάλμερ εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 1980 ως βοηθός του προέδρου, αν και υπηρέτησε περισσότερο διάστημα ως διευθυντής παρά ως προσωπικός του βοηθός. Αρχικά διαπραγματεύτηκε έναν βασικό μισθό 50.000 δολάρια συν το 10% της αύξησης των κερδών που παρήγαγε, αλλά όταν το μερίδιό του στα κέρδη αυξήθηκε σημαντικά, συμφώνησε να το ανταλλάξει με ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών, σύμφωνα με το Forbes.

Ο έμπιστος σύμβουλος του Γκέιτς ανέβαινε σταθερά στην ιεραρχία καταλήγοντας τελικά να γίνει διευθύνων σύμβουλος της Microsoft το 2000. Αποσύρθηκε από αυτή τη θέση το 2014, με 333 εκατ. μετοχές ή μερίδιο 4%. Το Bloomberg εκτιμάει ότι έχει κρατήσει τις περισσότερες από αυτές τις μετοχές, αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων σήμερα, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Microsoft. Πιθανότατα έχει εισπράξει μερίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πλούτος του Μπάλμερ έχει εκτιναχθεί φέτος εν μέρει λόγω της τεχνητής νοημοσύνης που έχει ενισχύσει τη μετοχή της Microsoft. Η επένδυση της εταιρείας στο OpenAI αυτή την άνοιξη τροφοδότησε τις ελπίδες ότι μπορεί να διαταράξει την κυρίαρχη θέση της Alphabe στις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, ανεβάζοντας τις μετοχές της Microsoft κατά 38% τους τελευταίους 10 μήνες.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Μπάλμερ αποτελεί εξαίρεση στη λίστα των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του Bloomberg. Ο Έλον Μασκ, ο Μπερνάρ Αρνό, ο Τζεφ Μπέζος και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στη λίστα οφείλουν τον πλούτο τους σε μερίδια που διαθέτουν σε εταιρείες που ίδρυσαν ή εξακολουθούν να διευθύνουν. Ο Μπάλμερ όμως ούτε έχει ιδρύσει ούτε εργάζεται σήμερα ως διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό