23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο πρόεδρος Μακρόν επισκέφθηκε την οικογένεια του θύματος της επίθεσης στο Ραμπουγιέ 

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε τον σύζυγο της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της χθες, Παρασκευή, σε επίθεση με μαχαίρι στο Ραμπουγιέ, κοντά στο Παρίσι, για να στηρίξει την «πολύ ταραγμένη και πολύ αξιοπρεπή» οικογένειά της, ανακοίνωσε η προεδρία.

Είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον αστυνομικό διοικητή του τομέα του Ραμπουγιέ, Τιερί Ροζνοβσκί, για να του εκφράσει «την απόλυτη υποστήριξή του, καθώς και στους συναδέλφους αστυνομικούς» δήλωσε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αρχηγός του κράτους υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι δεν θα «υποχωρήσει με κανέναν τρόπο στην ισλαμική τρομοκρατία», μετά τη δολοφονία με μαχαίρι της αστυνομικού στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ, από έναν 36χροχο Τυνήσιο που έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», την ώρα που όρμησε να μαχαιρώσει την 49χρονη άοπλη υπάλληλο του αστυνομικού τμήματος

Σε υπουργική συνεδρίαση αναμένεται να μετάσχουν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσίες (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Ενόπλων Δυνάμεων) υπό τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Δεν έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος κάποια ενημέρωση μετά το τέλος αυτής της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

Ο Ζαν Καστέξ μετέβη σήμερα το πρωί σε αστυνομικό τμήμα στην Τουλούζη (νότια) για να επαναλάβει την «πλήρη αποφασιστικότητα του κράτους» στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατική απειλή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό