17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην Ευρώπη μετά την εκτός έδρας νίκη (4-1) επί της Μπεϊτάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους με αντίπαλο την Χάιντουκ Σπλιτ

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Ισραήλ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Μπεϊτάρ και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους με αντίπαλο την Χάιντουκ Σπλιτ από την Κροατία.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» μετά το 0-0 της Τούμπας η νίκη ήταν μονόδρομος και τα κατάφερε, παρά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της γηπεδούχου, ακόμη και τ αμπεκ του ποτίσματος που άνοιξαν κατά την διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο. Η ομάδα του Λουπέσκου είχε την τύχη να ανοίξει το σκορ στο 12΄ με ένα απίστευτο αυτογκόλ, όταν ο Γκότλιφ έκανε πάσα προς το τέρμα, ο Σίλβα ήταν εκτός θέσης και έτσι η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 33΄ η Μπεϊτάρ άγγιξε την ισοφάριση με την κεφαλιά του Φράιντεϊ πνα περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και στο 36΄ άγγιξε το 2-0 ο ΠΑΟΚ, όταν ο Νάρεϊ πήρε την μπάλα στην περιοχή μετά το λάθος του Γκότλιφ και την πάσα του Ζίβκοβιτς, αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Σίλβα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σβαμπ έκανε ένα μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρε. Στο 40′ η Μπεϊτάρ κέρδισε πέναλτι και κόκκινη στον Αουγκούστο, όταν από λάθος του Σβαμπ που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Αουγκούστο ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Σούα και έτσι η Μπεϊτάρ έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Κοτάρσκι όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Σούα.

Έτσι, στο 45΄ έγινε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ μετά από εξαιρετική συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον Τόμας και τον δεύτερο να σκοράει. Ωστόσο, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων μια αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Σούα έκανε τη σέντρα και ο Φράιντεϊ με κεφαλιά στην πλάτη του Μιχαηλίδη μείωσε σε 1-2, για να λήξει με αυτό το σκορ το ημίχρονο

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε το ίδιο επεισοδιακά, με τους οπαδούς να πετάνε αντικείμενα στους παίκτες της Ελληνική ςομάδας, τα μπεκ του ποτίσματος ν αανοίγουν και την Μπεϊτάρ να σκοράρει στο 66′, αλλά ευτυχώς ο Σούα που νίκησε τον Κοτάρσκι από κοντά, ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 77′ ο ΠΑΟΚ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία, όταν ο τερματοφύλακας της Μπεϊτάρ συγκρούστηκε με τον αμυντικό του, ο Τσιγγάρας πλάσαρε έξω από την περιοχή σε κενή εστία, αλλά πήγε άουτ η μπάλα. Στο 79′ ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σαμάτα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Σίλβα.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωνσταντέλιας πέρασε εντυπωσιακά τον Ντγκόνι, πλάσαρε, ο Σίλβα απέκρουσε, αλλά Κανούκ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1 για τον ΠΑΟΚ. Το κερασάκιο στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωνσταντέλιας με ένα ιδανικό τελείωμα σε κλέψιμο και πάσα του Τσιγγάρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό