26.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανεβάσει τα ποσοστά του στη ρεβάνς με την Αταλάντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανεβάσει τα ποσοστά του στην κατοχή, να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να γίνει πιο απειλητικός, εάν θέλει να έχει τύχη στον δεύτερο αγώνα κόντρα στην Αταλάντα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα με την Αταλάντα στο Europa League, με την κατοχή της μπάλας να είναι 65%-35% (με βάση τα επίσημα στοιχεία της UEFA), τις τελικές προσπάθειες 15–6 εκ των οποίων 5–1 εντός στόχου, τα κόρνερ 13–0 και τις επιτυχημένες πάσες 572–189 (87%-71%).

Την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, στην επίσης ήττα 2-1, από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Η πειραϊκή ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας (46%-54%), τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες απ´ ότι στο Μπέργκαμο (16–12), είχε δύο δοκάρια, δύο κόρνερ (8–2) και μεγαλύτερο ποσοστό στις επιτυχημένες πάσες (78%-82%, 413–444).

Η διαφορά είναι εμφανής. Θα πει κάποιος, βέβαια, άλλο Αταλάντα και άλλο Αϊντχόφεν. Ωστόσο, και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, απέναντι σε μία σπουδαία αντίπαλο, στη νίκη 1-0 του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Europa League, η εικόνα ήταν η ακόλουθη: Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας (44%-56%), οι τελικές προσπάθειες ήταν 12-7 εκ των οποίων 4–2 εντός στόχου, τα κόρνερ 6–3 και οι επιτυχημένες πάσες 479–567 (84%-84%).

Επίσης, ακόμη και εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Champions League, η οποία είναι σαφώς διαφορετικό μέγεθος και σε άλλο επίπεδο σε σχέση με την Αταλάντα, η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλύτερη. Οι ερυθρόλευκοι ναι μεν ηττήθηκαν 3-0, όμως, η κατοχή της μπάλας ήταν 54%-46%, οι τελικές προσπάθειες 20–5 εκ των οποίων 6–1 εντός στόχου, τα κόρνερ 7–2 και οι επιτυχημένες πάσες 703–518 (91%-87%).

Επιπλέον, στην ήττα του Ολυμπιακού από την Πόρτο στο Ντραγκάο (2-0), η κατοχή της μπάλας ήταν 45%-55%, οι τελικές 11-11, τα κόρνερ 4–9, τα οφσάιντ 0–4 και οι επιτυχημένες πάσες 443–566 (80%-82%). Και στην ήττα από την Μαρσέιγ στη Μασσαλία (2-1), η κατοχή ήταν 54% – 46%, οι τελικές προσπάθειες 13–8, τα κόρνερ 6–3, τα οφσάιντ 1–7 και οι επιτυχημένες πάσες 492–411 (83%-78%).

Το ζήτημα είναι η απόδοση του Ολυμπιακού σε σχέση με πέρσι

Εν ολίγοις, το ζήτημα λοιπόν είναι η απόδοση και η εικόνα του Ολυμπιακού, σε σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό την περασμένη περίοδο. Όσο καλή ομάδα και αν είναι η Αταλάντα, το θέμα είναι πώς οι ερυθρόλευκοι θα βρουν τον τρόπο να πλησιάσουν τα περυσινά τους στάνταρ ενόψει του ματς ρεβάνς στο Καραϊσκάκης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανεβάσει τα ποσοστά του στην κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορήσει πιο πολύ και πιο σωστά στο κέντρο και στην επίθεση και να γίνει πιο απειλητικός, αν θέλει να έχει τύχη την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην ιταλική ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βγάλουν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους, θα χρειαστεί να ανεβάσουν ταχύτητα, να έχουν πιο πολλά τρεξίματα και, παράλληλα, να υπάρξει η κατάλληλη διαχείριση από πλευράς Μαρτίνς. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους, αλλά όχι ακατόρθωτο. Η Αταλάντα είναι πολύ καλή στους εκτός έδρας αγώνες της, αλλά πολλά εξαρτώνται και από τον Ολυμπιακό. Και θα πρέπει να αποφευχθούν (μη) αντιδράσεις, όπως αυτές στις στατικές φάσεις των μπεργκαμάσκι στο πρώτο παιχνίδι από τις οποίες προήλθαν τα δύο τέρματα της ιταλικής ομάδας.

Τρέχει να προλάβει ο Γκάρι Ροντρίγκες

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν την Παρασκευή (19/2) προπόνηση στο Μπέργκαμο. Οι ερυθρόλευκοι πλέον συγκεντρώνονται στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής της Super League Interwetten κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στην Κυριακή (20/2, 17:15, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24).

Όσον αφορά στα προβλήματα τραυματισμών του Ολυμπιακού, ο Γκάρι Ροντρίγκες υπέστη θλάση μακρού προσαγωγού στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και έχασε τα ματς με ΑΕΚ και Αταλάντα. Πάντως ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι αρκετά πιθανό να προλάβει τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκης κόντρα στην ιταλική ομάδα. Εάν τα καταφέρει, τότε θα προστεθεί ένα “όπλο” στη φαρέτρα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό