28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το «Athens Equestrian Festival 2024» επιστρέφει στο Μαρκόπουλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Athens Equestrian Festival δίνει ραντεβού με τους λάτρεις της ιππασίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο.

Η μεγάλη διεθνής διοργάνωση της υπερπήδησης εμποδίων, που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον, θα διεξαχθεί το τετραήμερο από τις 30 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου.

Πάνω από 200 ιππείς και αμαζόνες από πολλές χώρες της Ευρώπης θα συναγωνιστούν για τα πλούσια έπαθλα, συνολικής αξίας περίπου 180.000 ευρώ.

Το Athens Equestrian Festival 2024 περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους διοργανώσεις:

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Longines EEF Series Athens CSIO3-W, μέρος της σειράς του Κυπέλλου Εθνών Longines EEF Series 2024, που τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας – EEF, έναν διεθνή αγώνα CSICh για ιππείς της κατηγορίας Παίδων, έναν διεθνή αγώνα χαμηλότερης τεχνικής δυσκολίας CSI1 κι έναν διεθνή αγώνα νεόλεκτων ίππων CSIYH.

Συνολικά, τις τέσσερις ημέρες των αγώνων θα πραγματοποιηθούν 21 αγωνίσματα, ανάμεσά τους και ομαδικά αγωνίσματα της EEF Evolution League.

Στο πρόγραμμα του αγώνα Longines EEF Series Athens CSIO3 -W δεσπόζει το ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών την Κυριακή, 2 Ιουνίου στις 16:00, που αποτελεί προκριματικό αγώνα για τη νότια περιοχή της σειράς Longines EEF Series.

Ομάδες από πέντε χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία αναμένεται να αγωνιστούν στο Ομαδικό Αγώνισμα της Αθήνας συγκεντρώνοντας βαθμούς με στόχο της πρόκριση στον τελικό της Βαρσοβίας,  τον Σεπτέμβριο.

Μαζί με τους αθλητές των ομάδων, κορυφαίοι ιππείς από την Κεντρική Ευρώπη θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικού και πιο υψηλού αγωνίσματος Grand Prix, που θα γίνει την Παρασκευή, 31 Μαΐου στις 17:00.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι πρωινό και απογευματινό, θα αρχίζει στις 08:30 και θα ολοκληρώνεται και τις τέσσερις ημέρες των αγώνων μετά τις 19:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές, ενώ όλα τα αγωνίσματα θα μεταδοθούν σε live streaming από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/ μέσω του site της διοργάνωσης https://athenscsi.gr/en/live-streaming

Η ΕΡΤ, μέσω του ERTFLIX, θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση το Grand Prix της Παρασκευής (16:00) και το Ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών την Κυριακή 2 Ιουνίου (17:00).

Επίσης, στο πλαίσιο του Athens Equestrian Festival 2024 πραγματοποιούνται παράλληλα με τους αγώνες κι άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος, όπως εικαστική έκθεση της Δάφνης Βοτανοπούλου και εκπαιδευτικά αλογάκια για ιππικές βόλτες, για τα παιδιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό