17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γκενκ στον 3ο προκριματικό

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
02.08.2023 | 22:52

YOUTUBE

Η Γκενκ έπεσε θύμα έκπληξης απέναντι στη Σερβέτ και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 3′. Επόμενος αντίπαλος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ο Ολυμπιακός.

Η Γκενκ θα είναι το εμπόδιο του Ολυμπιακού για μία φάση ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο αποκλεισμός της στα πέναλτι με 1-4 από τη Σερβέτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και το μονοπάτι μη πρωταθλητών την έστειλε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και τους “ερυθρολεύκους”. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Πέμπτη 10 Αυγούστου και η ρεβάνς στο Βέλγιο μία εβδομάδα αργότερα.

Ύστερα από το 1-1 στην Ελβετία την προηγούμενη εβδομάδα, Γκενκ και Σερβέτ έδωσαν ακόμα έναν συναρπαστικό αγώνα στο Βέλγιο, αλλά χωρίς ισορροπία στον αριθμό των παικτών στο χορτάρι! Μόλις στο 3′ ο Ενζό Κριβελί αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο.

Στο 28′, οι Βέλγοι κέρδισαν πέναλτι και ο Μάικ Τρεζόρ ευστόχησε για να ανοίξει το σκορ. Ο Τιμοτέ Κορνιάτ ισοφάρισε έπειτα από οκτώ λεπτά, σε μία από τις σπάνιες επιθέσεις των Ελβετών. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Τολουαλάσε Αροκοντάρε ανέκτησε το προβάδισμα των Βέλγων, όμως ξανά η Σερβέτ δεν τους άφησε να ανασάνουν και ισοφάρισαν με τον Κριστιάν Μπεντιά στο 63′.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι κι έχασαν ευκαιρίες. Ο Ελβετοκύπριος τερματοφύλακας Ζοέλ Ιβ Μολ που πήρε τη θέση του τραυματία Ζερόμ Φρικ στο 59′ κι έκανε ντεμπούτο με τη νέα ομάδα του, κράτησε απαραβίαστη την εστία του κι οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.

Στον εξτρά χρόνο, η Γκενκ είχε ξανά το πάνω χέρι λόγω και του παίκτη παραπάνω, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης κι έτσι τη λύση έδωσαν τα πέναλτι. Εκεί, ο Ελβετοκύπριος Μολ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, οι παίκτες της Γκενκ όχι κι η Σερβέτ πήρε ιστορική πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (επόμενος αντίπαλος η Ρέιντζερς) παίζοντας για 120 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

ΓΚΕΝΚ: Βάντεφορντ, Μουνιός, Μακένζι, Κουέστα, Καγέμπε (46′ Αρτεάγκα), Πέιντσιλ, Χροσόβσκι, Χέινεν (8′ Γκαλάρσα, 106′ Ουαταρά), Τρεζόρ (69′ Φαντέρα), Ελ Κανούς (69′ Αΐτ ελ Χατζ), Αροκοντάρε
ΣΕΡΒΕΤ: Φρικ (59′ Μολ), Βουλιόζ (119′ Ροντελέν), Ρουιγέ, Σεβερέν, Μαζικού, Αντούνες (74′ Γκιγεμενό), Κονιάτ (106′ Οντουά), Ντουλέν, Κουτέσα (75′ Φοφανά), Μπεντιά (86′ Τουατί), Κριβεγί

σχετικα αρθρα

Το προφίλ της Γκενκ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό του Europa League

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό