22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Μπλίνκεν «τραβάει του αυτί» του Ισραήλ -«Δώστε στην Παλαιστινιακή Αρχή τα χρήματα που δικαιούται»

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ανησυχία του για την απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου να παρακρατήσει μέρος των φορολογικών εσόδων που εισπράττει για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής και της τα αποδίδει, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στο Τελ Αβίβ την Παρασκευή, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τα χρήματα αυτά, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την Δυτική Όχθη, η οποία βρίσκεται ήδη σε οικονομική κρίση.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφεραν ότι  μια τέτοια εξέλιξη θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την Παλαιστινιακή Αρχή και τις υπηρεσίες ασφαλείας της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ζήτησαν από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να αποδεσμεύσουν τα κεφάλαια.

Αντιρρήσεις

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, οι υπουργοί συζήτησαν την παρακράτηση μόνο μέρους των κεφαλαίων που είπαν ότι πηγαίνουν στη Γάζα.

Αλλά, αρκετοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ και του συντονιστή των επιχειρήσεων στα παλαιστινιακά εδάφη, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρακράτηση οποιουδήποτε από τα κεφάλαια, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Τελικά επικράτησε η άποψη να παρακρατηθεί το 40% των εσόδων – κεφάλαια που η Παλαιστινιακή Αρχή χρησιμοποιούσε για να πληρώσει μισθούς στη Γάζα.

“Δεν είναι η ώρα, κατά την άποψή μας, να παρακρατηθούν τα κεφάλαια, ανέφερε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. Το αντίθετο, πρέπει να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στη Δυτική Όχθη”, είπε ο αξιωματούχος. “Η Χαμάς είναι εχθρός της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως όλοι γνωρίζουμε, και έτσι πρέπει να παραμείνει”. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό