17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Μπακαμπού σκόραρε με «αλήτικο» τακουνάκι απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είχε αποδείξει από τη θητεία του στον Ολυμπιακό πως έχει το ένστικτο του… killer. Και αφού παρέμεινε στην Ευρώπη και πήρε μεταγραφή από την Γαλατασαράι στη Ρεάλ Μπέτις και την Ισπανία και στον αγώνα της Πέμπτης (22/02) στο Conference League, πέτυχε ένα τρομερό γκολ.

Ο επιθετικός από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σκόραρε στο 38ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Αϊτόρ Ρουιμπάλ. Ο πρώην παίκτης των Πειραιωτών δίχως να το σκεφτεί δεύτερη φορά, κατάφερε με το τακουνάκι να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η Ρεάλ Μπέτις με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε το συνολικό σκορ σε 1-1, αφού στο πρώτο παιχνίδι στην Ανδαλουσία οι Κροάτες είχαν νικήσει με 1-0. Ο Μπακαμπού φέρεται να αισθάνθηκε μερικές ενοχλήσεις και στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Μάνουελ Πελεγκρίνι, με τον Γουίλιαν Ζοσέ να παίρνει τη θέση του στο γήπεδο.

Ο Μπακαμπού πανηγύρισε ξανά με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο που το έκανε και στο πρόσφατο Copa Africa, αφού καλούσε τον κόσμο να μιλήσει για τα όσα συμβαίνουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τα τελευταία χρόνια, από την ένοπλη βία στα ανατολικά της χώρας.

«Όλος ο κόσμος βλέπει τις σφαγές στα ανατολικά του Κονγκό (σ.σ. την ανατολική περιοχή της ΛΔΚ). Αλλά όλος ο κόσμος σιωπά. Χρησιμοποιήστε την ίδια ενέργεια που δίνετε για να μιλήσετε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για να τονίσετε αυτό που συμβαίνει με εμάς, δεν υπάρχουν μικρές χειρονομίες», είχε γράψει ο Μπακαμπού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό