18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο λόγος που είσαι πιο ελκυστική σε σχέση με άλλους στα κουνούπια μόλις αποκαλύφθηκε στο TikTok

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν τα κουνούπια είναι ένας μεγάλος εχθρός σου, μία δερματολόγος μοιράστηκε τους περίεργους λόγους για τους οποίους είναι πιο πιθανό να τσιμπηθεί κάποιος από τα ενοχλητικά αυτά πλάσματα.

Αποτελούν εφιάλτη στη ζωή πολλών ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος για το κουνούπι aka το δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται, ως ζώο, ο νούμερο ένα φονέας ανθρώπων παγκοσμίως. Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης. Έτσι, χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα προφύλαξης, όπως κουνουπιέρες, απωθητικά υγρά, κρέμες αλλά και μέσα εξόντωσης, με διάφορα εντομοκτόνα, καθώς επίσης αποξήρανση βαλτότοπων και ελών.

Hμικρανίες: Όσα δεν ήξερες γι’ αυτές (συμπεριλαμβανομένου του ότι δεν επηρεάζουν μόνο το κεφάλι μας)

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι πολύ συχνά αισθάνονται πως δέχονται προσωπική επίθεση και πως είναι είναι περισσότερο ελκυστικοί σε σχέση με άλλους. Πολλοί αναρωτιούνται αν ο λόγος είναι κάτι που έφαγαν εκείνη την ημέρα ή αν το αίμα τους είναι πιο…νόστιμο. Εάν και εσύ αναρωτιέσαι γιατί τραβάς τα κουνούπια σαν μαγνήτης, μία δερματολόγος αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι «σκοτεινοί αυτοί τύποι» είναι θαυμαστές σου.

Το νόστιμο σνακ που τρώμε συχνά τα βράδια ίσως είναι ο λόγος που χάνουμε (κυριολεκτικά) τον ύπνο μας

Ειδικότερα, η Derm Guru, πιστοποιημένη δερματολόγος, μοιράστηκε στο TikTok γιατί τα κουνούπια μπορεί να έλκονται περισσότερο από εσένα. «Τα κουνούπια έλκονται από τον ιδρώτα και τους ανθρώπους που έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος και ιδιαίτερα από την αμμωνία, το ουρικό οξύ, το γαλακτικό οξύ. Έτσι, οι άνθρωποι που ασκούνται αρκετά είναι πιο πιθανό να τσιμπηθούν από τα κουνούπια. Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους στα τσιμπήματα κουνουπιών είναι να πίνετε μια μπύρα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι και μόνο η κατανάλωση ενός κουτιού μπύρας μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς για τα κουνούπια», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η Guru τόνισε ότι ο τύπος και ο αριθμός των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα ενός ανθρώπου μπορεί να τον κάνει περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια ενώ εξήγησε και τον πιο πιθανό λόγο να τσιμπηθούμε στους αστραγάλους ο οποίος συμβαίνει επειδή υπάρχουν πιο εύρωστες αποικίες βακτηρίων σε αυτές τις περιοχές.

Σε ένα βίντεο του δεύτερου μέρους, η ειδικός εξήγησε επίσης ότι ένας ακόμα λόγος που μπορεί κάποιοι άνθρωποι να είναι αγαπημένοι των κουνουπιών, έχει να κάνει με τον τύπο του αίματός σου, καθώς όπως είπε, «Τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από τον τύπο αίματος Ο. Έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα, άρα όσο πιο βαριά αναπνέει κανείς, τόσο πιο ελκυστικός θα είναι. Οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι ή πιο παχύσαρκοι τείνουν να αναπνέουν πιο συχνά και να αναπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, επομένως είναι πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια».

Η ειδικός, υποστήριξε επίσης ότι αν θέλεις κάποιος να πιει μπύρα και να περάσει απαρατήρητος από το ραντάρ ενός κουνουπιού, θα πρέπει να φοράει ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς ενδιαφέρονται περισσότερο για σκούρα ρούχα.

Οι καλύτεροι τρόποι για να βγάλεις το νερό από το αυτί σου (και γιατί «κολλάει» εκεί)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό