22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λύνει στο Tik Tok το… γρίφο για τα χρωματιστά τιμολόγια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη μερίδα καταναλωτών έχει… χάσει τη μπάλα με την αλλαγή (από 1η Ιανουαρίου) στα τιμολόγια ρεύματος, προσπαθώντας να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα επιλογή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως εισπράττει αυτό το κλίμα… σύγχυσης στους πολίτες και με μήνυμά του στο Tik Tok επιχειρεί να τους «ξεμπλοκάρει» και να τους εξηγήσει πως τα νέα δεδομένα στο ρεύμα μπορεί να μοιάζουν με μια δύσκολη εξίσωση όμως επί της ουσίας είναι πολύ πιο απλά. 

«Καταλαβαίνω ότι ο τύπος υπολογισμού μπορεί να θυμίζει εξετάσεις Πανελληνίων» λέει ο πρωθυπουργός και σημειώνει πως στο παρελθόν κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση καλούνταν να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή ανάμεσα σε 130 διαφορετικά τιμολόγια ρεύματος!

«Εμείς αυτό το απλουστεύσαμε ριζικά και σήμερα υπάρχουν 3+1 βασικά τιμολόγια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Tik Tok.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο πράσινο, το μπλε, το κίτρινο και το πορτοκαλί (για όποιον έχει έξυπνο μετρητή) τιμολόγιο, τα οποία βοηθούν πλέον στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. «Υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές».

Όπως τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό στην πράξη έδειξε ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατώρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στους ευάλωτους με το έκτακτο βοήθημα που αφορά εκείνους που θερμαίνονται με ρεύμα και εξηγεί ότι για να κάνουν οι καταναλωτές σωστές επιλογές για φθηνότερο ρεύμα, θα πρέπει να μπουν στο σάιτ της ΡΑΕ (rae.gr) όπου θα βρουν «όλη την πληροφορία», να συγκρίνουν τιμολόγια και παρόχους, προκειμένου να κάνουν την επιλογή.

Ακολουθεί η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό