18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα: τι λένε τα στοιχεία

Ειδήσεις Ελλάδα


 

Πραγματοποιήθηκε το «1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα» και ο απολογισμός του δίνει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε στις 18 και 19 Μαρτίου 2022 το 1ο Συνέδριο Ασθενών με καρκίνο του μαστού με τίτλο «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα». Στόχος ήταν η ανάδειξη όλων των πτυχών της αντιμετώπισης και διαχείρισης του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα σήμερα, η χαρτογράφηση του τρόπου ζωής των ασθενών μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία καθώς και η συζήτηση σχετικά με τους τρόπους επίλυσης και βελτίωσης της διαχείρισης της ασθένειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχοντας πάντα ως βασικό παρονομαστή την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου αναφέρθηκαν πολλές και σημαντικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων η ανακοίνωση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη,  για την έναρξη του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» στις ηλικίες 50-69,  το οποίο έρχεται  να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα όλων των γυναικών, και η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, για την ίδρυση μητρώου ασθενών με καρκίνο, με αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό