18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο εξορθολογισμός του ρόστερ, η ενίσχυση και ο 1,5 μήνας που θα εμφανίσει στη συνέχεια έναν άλλο Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο απολογισμός του πρώτου γύρου δεν είναι κολακευτικός για τον Ολυμπιακό. Η εικόνα πάντως των τελευταίων εβδομάδων δείχνει ότι η πειραϊκή ομάδα έχει περιθώρια για να βελτιωθεί. Έχει ενάμιση μήνα μπροστά του προκειμένου να πετύχει την σημαντική αλλαγή που θέλει και να βγάλει πάλι χαρακτήρα πρωταθλητή. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο απολογισμός του πρώτου γύρου δεν είναι διόλου κολακευτικός για τον Ολυμπιακό. Και μόνο το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται δώδεκα βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ήταν καλύτεροι στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο, δείχνει πολλά για τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην πειραϊκή ομάδα.

Αν προσθέσει δε κάποιος και τα ματς της Ευρώπης με τους αποκλεισμούς στο Champions League και στο Europa League, το πράγμα βαραίνει ακόμη περισσότερο.

Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του καλοκαιριού

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά τα λάθη του καλοκαιριού, στάθηκε άτυχος σε κάποια παιχνίδια, σε άλλα έβγαλε μόνο του τα μάτια του και σε άλλα έβαλε το χεράκι της η διαιτησία σε κρίσιμα σημεία των αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους δεν κατάφεραν να πετύχουν νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι και έχουν δώσει συνολικά 25 μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν κέρδισαν στην Ευρώπη, ούτε κάποιο από τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Οι λόγοι που συνέβη αυτό είναι αρκετοί. Ο Ολυμπιακός άργησε να ετοιμαστεί ως ομάδα, καθώς έκανε μεταγραφές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και συνολικά πήρε μία δεκαοκτάδα παικτών στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Άλλοι παίκτες είχαν κάνει προετοιμασία, άλλοι όχι, ορισμένοι ήρθαν χωρίς να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους για τέσσερις ή και περισσότερους μήνες, ενώ φτιάχτηκε μια ομάδα, η οποία σε κάποιες θέσεις είναι υπερπλήρεις και σε άλλες έχει αδυναμίες.

Δεν έχει πάρει τίποτα μέχρι τώρα από παίκτες που περίμενε πολλά

Επίσης, ο Ολυμπιακός δεν πήρε σχεδόν τίποτα μέχρι τώρα από παίκτες από τους οποίους περίμενε πολλά, όπως ο Βρσάλικο και ο Μαρσέλο στην άμυνα, ο Ουί Τζο Χουάνγκ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, ο Μπόουλερ και ο Ντε λα Φουέντε στα εξτρέμ.

Και μία ομάδα χωρίς ισχυρά πλάγια μπακ και εξτρέμ δεν μπορεί να φτάσει εκεί που θέλει. Ο Άβιλα έχει κάνει ορισμένα καλά παιχνίδια, αλλά έχει κάνει και σοβαρά λάθη. Ο Ρέαμπτσουκ κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν είναι ο αριστερός μπακ που θα κάνει τη διαφορά και εκεί οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται κάτι καλύτερο. Όπως χρειάζονται ποιοτικοί ενίσχυση στα πλάγια της επίθεσης αλλά και στη θέση του σέντερ φορ.

Ο Εμβιλά, ο Ίνμπομ Χουάνγκ, ο Χάμες και ο Μπιέλ χρειάζονται τους κατάλληλους συμπαραστάτες. Η βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο Ολυμπιακός τον τελευταίο ενάμιση μήνα οφείλεται στους τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές, στην καλή παρουσία του Πασχαλάκη, του Παπασταθόπουλου, του Ντόη και στη δουλειά του Μίτσελ.

Γιατί είναι κομβικές οι επόμενες πέντε εβδομάδες

Ωστόσο, η πειραϊκή ομάδα πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο. Και αυτό είναι το εξής:

Πρώτον, οι επόμενες πέντε εβδομάδες είναι σημαντικές για τον Ολυμπιακό για να δουλέψει σωστά ο Μίτσελ με τους ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και να αλλάξει αγωνιστικά η πειραϊκή ομάδα.

Δεύτερον, θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός του ρόστερ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να έχει 37-38 παίκτες στο Ρέντη και ο προπονητής να μην μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Πόσο μάλλον, όταν από την πρώτη στιγμή ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε να έχει 24 παίκτες συν τους τερματοφύλακες.

Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό χρειάζεται να μειωθεί, καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως θα υπάρξουν προσθήκες τον Ιανουάριο. Ταυτόχρονα, ο Μίτσελ θέλει να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, αφού θεωρεί ότι στα χνάρια του Ντόη μπορούν να βαδίσουν και άλλοι παίκτες.

Τρίτον, είναι πιθανό να πέσει στο τραπέζι το θέμα των πωλήσεων, το οποίο βέβαια είναι σε συνάρτηση με το αν θα φτάσουν επίσημες προτάσεις στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ και αν θα ικανοποιούν. Για παράδειγμα, ο Σισέ δεν αγωνίστηκε τον τελευταίο ενάμιση μήνα μετά το λάθος που έκανε στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ στο Καραϊσκάκης και την άμεση αλλαγή του. Ο Μπα έχει αγωνιστεί ελάχιστα, το ίδιο ο Κούντε και ο Αγκιμπού Καμαρά. Και

Τέταρτον, ο Ολυμπιακός προκειμένου να κάνει την αντεπίθεσή του και να διεκδικήσει πράγματα στο δεύτερο μισή της περιόδου χρειάζονται ενίσχυση στα στόπερ, στα πλάγια της άμυνας και της επίθεσης και ενδεχομένως στη θέση του σέντερ φορ.

Έχει χρόνο μπροστά του που πρέπει να αξιοποιήσει σωστά

Από εκεί και πέρα, το ενθαρρυντικό για τους ερυθρόλευκους είναι πως οι ποδοσφαιριστές και ο Μίτσελ πιστεύουν στην ανατροπή της κατάστασης και θα το παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι το τέλος για το καλύτερο δυνατό.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμη 23 αγωνιστικές στη Super League 1 μαζί με τα playoffs, δηλαδή ουσιαστικά ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Αρκεί, βέβαια, να γίνουν τα σωστά βήματα και οι ενδεδειγμένες κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακού.

Η εικόνα πάντως των τελευταίων εβδομάδων δείχνει ότι η πειραϊκή ομάδα έχει περιθώρια για να βελτιωθεί αρκετά αγωνιστικά, διότι διαθέτει ποιότητα και παίκτες με προσωπικότητα, αλλά θα χρειαστεί να μπουν και άλλα κομμάτια στο παζλ που θα κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός έχει ενάμιση μήνα μπροστά του που πρέπει να αξιοποιήσει σωστά, προκειμένου να πετύχει την σημαντική αλλαγή που θέλει και να βγάλει πάλι χαρακτήρα πρωταθλητή.

Παρακολουθήσετε την Game Night:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό