16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο δικαστής που δεν…ήξερε ότι έπρεπε να δηλώνει πολυτελή ταξίδια- δώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκανε κρουαζιέρες με υπερπολυτελή γιοτ και πετούσε με ιδιωτικά τζετ .Ο  Κλάρενς Τόμας, ο πιο συντηρητικός από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και το γηραιότερο μέλος του, υπερασπίστηκε σήμερα τα πολυτελή ταξίδια που του χρηματοδοτούσε εδώ και πάνω από μια εικοσαετία ένας δισεκατομμυριούχος «φίλος» του, γνωστός για τις δωρεές του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο 74χρονος δικαστής, βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, με αφορμή τις αποκαλύψεις της οργάνωσης ερευνητικής δημοσιογραφίας ProPublica για τα δώρα που δέχτηκε από τον επιχειρηματία Χάρλαν Κρόου, χωρίς να τα δηλώσει πουθενά.

«Ο Χάρλαν και η Κάθι Κρόου είναι από τους καλύτερους φίλους μας. Όπως κάνουν οι φίλοι, τους συνοδεύσαμε σε ορισμένα ταξίδια», υποστήριξε ο Κλάρενς Τόμας στην ανακοίνωσή του.

Ο δικαστής ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν γνώριζε τους κανόνες με βάση τους οποίους απαιτείται να δηλώνονται τέτοιου είδους δώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Τόμας εμπλέκεται σε μια αμφισβητούμενη υπόθεση: η σύζυγός του, η Τζίνι, είχε εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να αποδείξει ότι του έκλεψαν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Κλάρενς Τόμας προτάθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1991 και ο διορισμός του στο Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώθηκε, παρά τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μιας πρώην βοηθού του. Ο ίδιος τις απέρριπτε, λέγοντας ότι ήταν θύμα «λιντσαρίσματος υψηλής τεχνολογίας».

Μετά τις αποκαλύψεις του ProPublica, ορισμένοι Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές ζήτησαν για άλλη μια φορά την παραίτηση του Τόμας από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό