21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, κατά την οποία ο Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του TikTok που είναι διαθέσιμα στην Κίνα. «Όλα αυτά τα πράγματα βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης που δεν συμμερίζεται τις αξίες μας και έχει μια αποστολή που είναι πολύ σε αντίθεση με ό,τι είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Wray, σύμφωνα με το AP. «Αυτό πρέπει να μας απασχολεί».

Το κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και επίσης λόγω της γενικής ανησυχίας που υπάρχει πάντα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η κυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαγορεύσει το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών το 2020. Υπήρξαν επίσης ακροάσεις στο Κογκρέσο το 2021 και φέτος , όλες που σχετίζονται με δεδομένα χρηστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό