20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Φέρτης αφήνει το αποτύπωμα του στο θεατρικό σανίδι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απώλεια του μεγάλου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη γεμίζει με θλίψη τον κόσμο του πολιτισμού, τονίζει η Κυριακή Μάλαμα, βουλεύτρια και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Ο Γιάννης Φέρτης αφήνει το αποτύπωμα του στο θεατρικό σανίδι», σημειώνει σε συλλυπητήρια δήλωση για το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού.

«Ο Γιάννης Φέρτης υπηρέτησε με συνέπεια την υποκριτική τέχνη, άφησε το στίγμα του στο ελληνικό θέατρο, στον ελληνικό κινηματογράφο και στην τέχνη συνολικότερα. Ο Γιάννης Φέρτης υπήρξε μεγάλος ηθοποιός, θιασάρχης, δημοφιλής σε πλατιά κοινά και συνεπής υπηρέτης του ελληνικού πολιτισμού για δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», καταλήγει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, σπουδαίος πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Αφήνει πίσω του μια πλούσια διαδρομή στο χώρο της τέχνης, ξεκινώντας από το 1959.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Γιάννη Φέρτη και στο Αρχαίο Θέατρο, καθώς και στον ελληνικό κινηματογράφο (πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες) και την τηλεόραση (έπαιξε σε περισσότερες από 15 σειρές, με σημαντικότερες τη «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια» και τον «Συμβολαιογράφο»το 1979), ενώ είχε «δανείσει» την ιδιαίτερα εκφραστική φωνή του σε πολλές διαφημίσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση ενώ από το 2001 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό