16.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Αλμέιδα άπλωσε το ροτέισον στους επτά αγώνες-φωτιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα πιστεύει στο γκρουπ που έχει στα χέρια του και το απέδειξε στην πράξη σε ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα με επτά παιχνίδια σε τρεις εβδομάδες. Πώς μοίρασε το χρόνο ο Αργεντινός τεχνικός σε αυτό το διάστημα.

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της τον πρώτο σκόπελο της χρονιάς με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πλην των δώδεκα διεθνών να βγαίνουν από τη ρουτίνα των αγώνων με προπονήσεις εντός της εβδομάδας, αλλά και ένα διήμερο ρεπό το σαββατοκύριακο.

Άλλωστε δεν τράβηξαν και λίγα, καθώς έδωσαν επτά παιχνίδια σε τρεις εβδομάδες (πέντε για τη Stoiximan Super League και δύο για το Europa League), δίνοντας μάλιστα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και την εκτός έδρας πρεμιέρα με την Μπράιτον μέσα σε μια εβδομάδα. Δίχως αμφιβολία αυτή είναι η πιο δύσκολη τριάδα αγώνων που θα αντιμετωπίσει μέχρι και το τέλος του 2023.

Ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ έχει πολλάκις αναφερθεί στις αρετές που έχει το γκρουπ που έχει χτίσει στα Σπάτα από πέρυσι και την πίστη που έχει σε αυτό. Το προηγούμενο διάστημα που η ΑΕΚ είχε ένα φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια ο Αλμέιδα ανακάτευε διαρκώς την τράπουλά του, δείχνοντας έμπρακτα την πίστη του σε όλο το ρόστερ.

Μάλιστα οι περισσότερες αλλαγές που έκανε δεν αφορούσαν προβλήματα τραυματισμών (δυστυχώς δεν τα απέφυγε), αλλά αλλαγές για λόγους τακτικής επιλογής, όπως φυσικά και για να δώσει ανάσες στους παίκτες του λόγω των συνεχόμενων αγώνων, μοιράζοντας το χρόνο.

Το ροτέισον του Αλμέιδα στην επτάδα αγώνων “φωτιά”

Το πρόγραμμα μεταξύ των δύο διαλειμμάτων για τις εθνικές ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και ολοκληρώθηκε με το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Σε αυτά τα ματς ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε συνολικά 24 ποδοσφαιριστές.

Ο μοναδικός που δεν ξεκίνησε βασικός και χρησιμοποιούταν ως αλλαγή ήταν ο Ζίνι σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Μοναδικός αμετακίνητος ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που έπαιξε σε όλα τα ματς και ειδικά στα ευρωπαϊκά έδειξε τον καλύτερο του εαυτό. Οι υπόλοιποι 22 παίκτες που έπαιξαν μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή.

Στα άκρα της άμυνας και της επίθεσης ο Αλμέιδα μοίρασε τις θέσεις μεταξύ δύο παικτών. Οι Μοχαμάντι – Χατζισαφί ήταν τα αριστερά μπακ και οι Σιντιμπέ – Ρότα μοιράστηκαν το χρόνο στα δεξιά με τον Γάλλο να παίζει στα ευρωπαϊκά και τον Έλληνα διεθνή κυρίως στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχα στο δεξί άκρο της επίθεσης έπαιξαν μοιράστηκαν τα ματς οι Άμραμπατ – Ελίασον.

Αριστερά στην επίθεση έπαιξαν οι Γκατσίνοβιτς – Πισάρο, με τον Σέρβο να παίζει στα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Σε αυτή τη θέση έπαιξε και ο Τσούμπερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στις θέσεις του άξονα έγιναν πιο πολλές αλλαγές γιατί οι λύσεις ήταν/είναι περισσότερες, αλλά και λόγω τραυματισμών.

Στόπερ: Βίντα και Μουκουντί ξεκίνησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στη συνέχεια δεν ήταν στη διάθεση του προπονητή τους. Ο Κροάτης στόπερ χτύπησε στα πλευρά του και ο Καμερουνέζος ταλαιπωρήθηκε με λοίμωξη. Στην επικίνδυνη αποστολή στο Μπράιτον, ο Μήτογλου ήταν ο μόνος διαθέσιμος και έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Στο πλάι του είχε τον Σιμάνσκι που επιστρατεύθηκε σε αυτή τη θέση.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Αλεξάντερ Κάλενς έκανε ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα και έπαιξε μαζί με τον Μήτογλου. Οι δυο τους έπαιξαν στα ματς με Ατρόμητο και ΟΦΗ. Με τον Άγιαξ ο “Πελάδο” επανέφερε το δίδυμο Βίντα – Μουκουντί (καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματά τους) και στο τελευταίο ματς επανήλθε ο Κάλενς στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Βίντα.

Μέσοι: Στο δίδυμο του άξονα στο “έξι” και το “οκτώ” τα παιχνίδια μοιράστηκαν σε πέντε ποδοσφαιριστές. Ο Πινέδα έπαιξε κατά κύριο λόγο προωθημένος στη μεσαία γραμμή και πίσω του ήταν ο Σιμάνσκι και ο Γιόνσον (ο Πολωνός έπαιξε περισσότερο).

Μαζί τους στη μεσαία γραμμή έπαιξαν βασικοί και οι Μάνταλος – Γαλανόπουλος. Μάλιστα ο τελευταίος έπαιξε βασικός στο ντέρμπι της Λεωφόρου, έχοντας μια αρκετά καλή εικόνα, αντίστοιχη με αυτή στο παιχνίδι των playoffs. Το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον, που είδαμε σε πολλά ματς πέρυσι, σε αυτά τα επτά ματς το είδαμε μόλις μια φορά στο βασικό σχήμα, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Επιθετικοί: Στο δίδυμο της κορυφής σε αυτά τα έξι παιχνίδια ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε επτά παίκτες. Ο Λιβάι Γκαρσία έπαιξε κόντρα στην Μπράιτον, ωστόσο έμεινε στα πιτς με νέα θλάση. Ο Πόνσε έμεινε μόνος του για να καλύψει το βάρος, με τον Αλμέιδα να χρησιμοποιεί τον Φαν Βέερτ στην κορυφή με τον ΟΦΗ και τον Αραούχο με τον Παναιτωλικό.

Στη θέση πίσω από τον επιθετικό ο χρόνος μοιράστηκε ανάμεσα στους Τσούμπερ και Αραούχο. Στο τελευταίο παιχνίδι μαζί τους έπαιξε βασικός σε αυτή τη θέση ο Μάνταλος.

Ο απολογισμός αυτών των παιχνιδιών και η σύγκριση με πέρυσι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά την πορεία της στον όμιλο του Europa League, καθώς είναι πρώτη σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με τέσσερις βαθμούς, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει την ανατροπή με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πρωτάθλημα μάζεψε τέσσερις βαθμούς στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έκανε το καθήκον της με Ατρόμητο και Παναιτωλικό, ωστόσο ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στο Ηράκλειο και άφησε τρεις βαθμούς. Η Ένωση απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή, έχοντας 14 βαθμούς μέχρι τώρα.

Πέρυσι μέχρι την έβδομη αγωνιστική, χωρίς όμως τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η ΑΕΚ είχε μαζέψει στο πρωτάθλημα 15 βαθμούς (ήτοι έναν περισσότερο φέτος), όμως απείχε έξι βαθμούς από την κορυφή.

Ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο γκρουπ αγώνων μέχρι την επόμενη διακοπή που περιλαμβάνει δύο παιχνίδια με τη Μαρσέιγ για το Europa League, τέσσερα για το πρωτάθλημα με Αστέρα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Κηφισιά (εκτός), Λαμία (εντός), ενώ μεταξύ του ντέρμπι των Δικεφάλων και του αγώνα με τη νεοφώτιστη Κηφισιά, εκτός απροόπτου, θα κάνει… πρεμιέρα και στο Κύπελλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό