17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Έκτορας Λιάτσος από το «Ναυάγιο» είναι γιος ηθοποιού κι εγγονός γνωστού επιχειρηματία εταιρείας ρυζιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Η νέα δραματική σειρά του Mega, με τίτλο «Το Ναυάγιο», έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής (1/10) και από την πρώτη στιγμή κέρδισε τους τηλεθεατές.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο κατάφερε να συγκλονίσει τους τηλεθεατές. Τα αποθεωτικά σχόλια κυριάρχησαν από τους χρήστες του Twitter, που είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για το καστ της σειράς αλλά και για τη σκηνοθεσία και τα πρώτα πλάνα.

Οι ήρωες της σειράς αποφασίζουν να ταξιδέψουν με το Φοίνιξ, άλλοι για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή και άλλοι για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μόνο που η μοίρα γράφτηκε με μαύρο, με το πλοίο να βουλιάζει και οι ελπίδες όλων να χάνονται μέσα σε μια νύχτα.

Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σειράς «Ναυάγιο» ξεχωρίζει ο ταλαντούχος ηθοποιός Έκτορας Λιάτσος.

Ο ρόλος του Έκτορα Λιάτσου στο «Ναυάγιο»

Ο Έκτορας Λιάτσος ενσαρκώνει τον ρόλο του Πέτρου Κωνσταντάκη.

Η ζωή του Πέτρου αλλάζει πριν ακόμη πάρει την απόφαση να μπει στο πλοίο «Φοίνιξ». Φιλότιμος και καλοπροαίρετος, ο αγρότης από την Κρήτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Ένα ένοχο μυστικό τον αναγκάζει να τραπεί σε φυγή. Ωστόσο, σε ένα παιχνίδισμα της μοίρας, το ναυάγιο θα του χαρίσει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος.

Ποιος είναι ο Έκτορας Λιάτσος

Ο Έκτορας Λιάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα και έφυγε στα 17 του για να σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία, οι οποίες ωστόσο δεν ευδοκίμησαν. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, έμεινε μόνος του στα Εξάρχεια και έπιασε δουλειά ως barman σε ένα στέκι δίπλα στη δραματική σχολή «Πράξη 7», όπου και τελικά γράφτηκε.

Έχει δουλέψει στο θέατρο και τον κινηματογράφο με σκηνοθέτες όπως Δημήτρης Παπαϊωάννου, Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Καρατζάς, Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, Αργυρώ Χιώτη, Ελενα Μαυρίδου, Λυδία Κονιόρδου, Αλέξανδρο Ευκλείδη, Στέργιος Πάσχος, Μπάμπης Μακρίδης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Κώστας Γεραμπίνης κ.α. στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο θέατρο τον έχουμε δει στις παραστάσεις Όρνιθες (2016), Γυάλινος Κόσμος (2018), Περιμένοντας τον Γκοντό (2019), Δωμάτιο του Σαίξπηρ (2016).

Στην τηλεόραση έχει κάνει εμφανίσεις στο παρελθόν στο «Ου φονεύσεις» και στη «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου.

Επίσης ο Έκτορας Λιάτσος, έχει κάνει μια εμφάνιση στη σειρά «Εκείνες και Εγώ», πλάι στον Γιάννη Μπέζο που τότε υποδυόταν τον μετρ της ατάκας και του τζάμπα, Ζάχο Δόγκανo. Μάλιστα ο μικρός τότε Λιάτσος έπαιζε στο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο και για αρκετό χρόνο.

Δείτε τον περίπου στο 14ο λεπτό του παρακάτω βίντεο:

Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο ταλαντούχος Έκτορας Λιάτσος ενσαρκώνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά της prime time ζώνης.

«Έχω κάνει 1-2 δουλειές στην τηλεόραση, οπότε αν κανείς με αναγνωρίσει στο δρόμο, παγώνω, νιώθω πάλι πολύ αμήχανα. Για πάρα πολλά χρόνια δούλευα σε μπαρ. Θέατρο – μπαρ· για πολύ καιρό ταυτόχρονα. Όταν τελείωνα από μια παράσταση δεν αναζητούσα την επόμενη, πήγαινα στο μπαρ και περίμενα να έρθει μια πρόταση. Έχω δουλέψει πολλές φορές σε μπαρ, επειδή έχω πει «όχι» σε παραστάσεις στις οποίες δεν ήθελα να συμμετέχω. Ήμουν πολύ χαρούμενος που δεν έκανα εκπτώσεις. Για την ακρίβεια, έχω κάνει ελάχιστες. Πλέον, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε άλλους χώρους για να μπορώ να συντηρώ αυτό το προφίλ επιλογών», είχε πει ο Έκτορας Λιάτσος στην εκπομπή «Ελένη».

Μάλιστα, το 2020 ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χορν».

Ο Έκτορας Λιάτσος είναι πατέρας ενός αγοριού, το οποίο απέκτησε σε νεαρή ηλικία. Σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες όταν ρωτήθηκε για την πατρότητα είπε: «Αυτό που έχω κερδίσει ως πατέρας είναι να χαίρομαι πολύ που δίνω κάτι, με απόλυτη ανιδιοτέλεια.».

Μητέρα του η γνωστή ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα

Το μικρόβιο της υποκριτικής φαίνεται ότι δεν μπήκε τυχαία στον Έκτορα Λιάτσο, αφού μητέρα του είναι μια πολύ γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, στην οποία το ελληνικό κοινό έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ο λόγος για τη Λουκία Πιστιόλα, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Εκείνες κι Εγώ» με τον Γιάννη Μπέζο, όπου ενσάρκωνε την Ελένη, την αιώνια αρραβωνιαστικιά του Ζάχου Δόγκανου.

Μιλώντας για τον ρόλο της ως μητέρα, η Λουκία Πιστιόλα είπε σε συνέντευξή της στην εκπομπή Mega Καλημέρα: «Είμαι η κλασική μαμά με παντόφλες, κέικ και μπισκότα. Φτιάχνει τα μελομακάρονα μόνη της, καμιά φορά δίνει και χαστουκάκια, και αυστηρή και καλή, και κλώσσα… Υπήρξα απ’ όλα».

Παππούς του ο ιδρυτής της εταιρείας Agrino

Παππούς του Έκτορα Λιάτσου (πατέρας της μητέρας του) ήταν ο Γεώργιος Πιστιόλας που ίδρυσε την εταιρεία Agrino.

Ο Γεώργιος Πιστιόλας απεβίωσε το 2019, αφήνοντας πίσω του μια βαριά κληρονομιά. Ο ίδιος είχε γεννηθεί το 1930 και μαζί με τους δύο του αδελφούς, Ευστράτιο και Ευθύμιο, δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού το 1962.

Μάλιστα, είχε διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από το 1983 έως το 2002 και επί χρόνια ήταν αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Μαζί με τη γυναίκα του απέκτησε δύο κόρες, τη γνωστή ηθοποιό Λουκία Πιστιόλα και τη Βασιλική Πιστιόλα, νυν αντιπρόεδρο της εταιρείας Agrino.

Η συνεργασία του με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Πριν δύο χρόνια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών δημιουργήθηκε μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη αλλά και τον Έκτορα Λιάτσο, η οποία συζητήθηκε αρκετά.

Η συγκλονιστική αυτή ταινία ονομάζεται «Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)» και δημιουργήθηκε από γνωστή εταιρεία σοκολάτας. Η σκηνοθεσία είναι του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και το τραγούδι, «Μη μου μιλάς για αγάπη», της Δήμητρας Γαλάνη.

«Ο Έκτορας είναι καταπληκτικός. Κοίταξε να δεις επειδή το βιώσαμε παρά πολύ έντονα το σοκ το πάθαμε εκεί, στα γυρίσματα πιο πολύ. Κάπως περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πάθαμε σοκ όταν το είδαμε, όταν το βιώναμε. Και θέλω να πω ότι ο Έκτορας μετά από κάθε βίαιη ή ακραία σκηνή με έπαιρνε αγκαλιά, ο γλυκός μου. Ήταν πολύ ωραία που το κάναμε μαζί αυτό. Έχουμε ακόμα δρόμο, αλλά κάναμε μια αρχή» είχε δηλώσει η ηθοποιός για τη συνεργασία της με τον Έκτορα Λιάτσο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό