17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Άβιλα άλλαξε την εικόνα, δεν ήταν αρκετό όμως να φέρει την ανατροπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σίμε Βρσάλικο ήταν βασικός στο 1-1 του Ολυμπιακού με τον Βόλο, όμως δεν μπορούσε να βοηθήσει όσο θα μπορούσε, με τα ανεβάσματά του να είναι λίγα. Η είσοδος του Άβιλα άλλαξε την εικόνα, χωρίς όμως να είναι αρκετό να φέρει την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Βόλο για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αύξησαν την πίεσή τους στο δεύτερο μέρος, έφεραν το ματς στα ίσα με τον Γιουσέφ ελ Αραμπί στο 76ο λεπτό, ενώ μέχρι το φινάλε είχαν ευκαιρίες για την ανατροπή, με πιο χαρακτηριστική το δοκάρι του Ντε λα Φουέντε,

Ο Κάρλος Κορμπεράν αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Σίμε Βρσάλικο. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Κροάτη μπακ μετά τον τραυματισμό του. Θυμίζουμε πως τελευταία φορά είχε αγωνιστεί τέλη Ιουλίου στη ρεβάνς κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκης.

Ο Βρσάλικο έπαιξε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Ο Κροάτης μπακ κινήθηκε χαμηλά στο γήπεδο, ενώ τα ανεβάσματά του ήταν λίγα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και παρακάτω στο δίκτυο μεταβιβάσεων και τον χώρο δράσης των ερυθρόλευκων.

Δίκτυο μεταβιβάσεων και χώρος δράσης των παικτών του Ολυμπιακού

Ο Βρσάλικο (2) κινήθηκε πίσω από τη μεσαία γραμμή, ενώ το ίδιο συνέβαινε και από την αντίθετη πλευρά με τον Ρέαμπτσουκ (45). Μασούρας (19) και Μπόουλερ (20) έκλιναν προς τα μέσα, ωστόσο τα δύο μπακ δεν ανέβαιναν, ώστε να δώσουν το απαιτούμενο πλάτος στον Ολυμπιακό.

Ο Κροάτης μπακ είχε αρκετές ενέργειες στο αμυντικό κομμάτι των ερυθρόλευκων, ενώ δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα της Opta.

Τα στατιστικά και οι ενέργειες του Βρσάλικο

Στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 32 ενέργειες με την μπάλα, καμία από αυτές στην αντίπαλη περιοχή. Είχε 4/5 πάσες στην επίθεση, καμία μεταβίβαση που να δημιούργησε ευκαιρία και μία ανάκτηση κατοχής.

Η είσοδος του Άβιλα επιχείρησε να αλλάξει το σκηνικό

Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, ο Κάρλος Κορμπεράν προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ανάπαυλα. Μία από αυτές ήταν η αντικατάσταση του Σίμε Βρσάλικο από τον Άβιλα Γορδόν.

Ο 24χρονος Ισπανός μπακ ήταν από τους παίκτες που επιχείρησαν να αλλάξουν το σκηνικό και να βοηθήσουν με τα ανεβάσματά τους τον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτου βοήθησε δραστικά στην αύξηση της πίεσης.

Τα στατιστικά του και οι ενέργειες του Άβιλα

Ο Άβιλα είχε 36 ενέργειες με την μπάλα, οι περισσότερες εξ αυτών στο μισό του Βόλου. Μάλιστα, οι τέσσερις ενέργειες ήταν μέσα από την περιοχή. Είχε οκτώ στις εννέα μεταβιβάσεις στην επίθεση, μία πάσα που δημιούργησε ευκαιρία και μία ανάκτηση κατοχής.

Ο Ισπανός μπακ ανέβαινε συνεχώς, έδινε πλάτος στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων, με βοήθειες στους ακραίους επιθετικούς. Δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Άβιλα, αφού παρόμοια είναι η εικόνα του και σε άλλα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όπως στο προηγούμενο ματς με τον Ιωνικό.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών του Ολυμπιακού κόντρα στον Ιωνικό

Στο παιχνίδι κόντρα στους Νικαιώτες ο Άβιλα (26) αγωνίστηκε αρκετά πάνω από τη μεσαία γραμμή έχοντας συνεργασίες με τον Γιώργο Μασούρα (19), αλλά και με άλλους παίκτες των ερυθρόλευκων, όπως ακριβώς και στον ισόπαλο αγώνα της Κυριακής (11/9).

Ο Βρσάλικο χρειάζεται χρόνο προκειμένου να βρει πλήρως τα πατήματά του, μετά τον τραυματισμό του. Όμως αυτό τον καιρό ο Άβιλα έχει πείσει με την εικόνα του και στο μέλλον αναμένεται να υπάρξει ανταγωνισμός για τη φανέλα του βασικού. Κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό και τον Κάρλος Κορμπεράν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό