17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ούτε που θέλει να ακούει για Βρετανία η Μέγκαν – Τι θέλει ο πρίγκιπας Χάρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Η συγκεκριμένη είδηση έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στο Μπάκιγχαμ, με το παρασκήνιο να «τρέχει», όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ και κομβικό ρόλο να φαίνεται πως έχουν η βασίλισσα Καμίλα, ο διάδοχος Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον «άσωτο» πρίγκιπα Χάρι, τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν πως αν και δεν είναι ο επόμενος στη σειρά για τη διαδοχή στον θρόνο, εξακολουθεί αν έχει μεγάλη σημασία για τη βασιλική οικογένεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη New York Post, ο πρώην μπάτλερ του Καρόλου, Γκραντ Χάρολντ, θεωρεί πως όταν έρθει η ώρα και χρειαστεί η συνδρομή του δούκα του Σάσεξ στη βασιλική οικογένεια, θα συνεχίσει τον ρόλο του ακόμα κι αν χρειαστεί να αφήσει τη σύζυγό του πίσω στις ΗΠΑ.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη μετά την αυθόρμητη επίσκεψή του στον καρκινοπαθή πατέρα του που οδήγησε σε εικασίες για την επιστροφή του στα Ανάκτορα, ειδικά όσο ο μονάρχης αναρρώνει από τη θεραπεία του.

Όπως ανέφερε ο Γκραντ Χάρολντ, «είναι δύσκολο να πω τι θα συμβεί», αναφορικά με την επιστροφή του Χάρι στη Βρετανία. «Ο Χάρι εξακολουθεί να είναι ένα πολύ υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας και αν χρειαστεί, θα κάνει βήμα μπροστά».

«Δεν τρελαίνεται για επιστροφή η Μέγκαν»

Ο Χάρολντ, ο οποίος εργάστηκε για τον Κάρολο για επτά χρόνια όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας, εξήγησε ότι ο Χάρι «ίσως να μην είναι ο επόμενος στη γραμμή του θρόνου», αλλά «δεν είναι τόσο μακριά από τη γραμμή διαδοχής, επομένως η σημασία του για τη βασιλική οικογένεια δεν πρέπει να αγνοηθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μέγκαν Μαρκλ «δεν τρελαίνεται» με την ιδέα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προηγουμένως, ο βασιλικός συγγραφέας και φερόμενος ως «φωνή» των Σάσεξ, Όμιντ Σκόμπι, είχε αναφέρει ότι «η Μέγκαν δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για μόνιμη διαβίωση».

Όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ, μένει να φανεί τι θα κάνει ο πρίγκιπας Χάρι αν κληθεί από τη βασιλική οικογένεια να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη…

Ο ρόλος της Καμίλα

Την ίδια ώρα, βέβαια, η επιθυμία του πρίγκιπα Χάρι να επανενωθεί με τη βασιλική οικογένεια πέφτει μπροστά σε έναν σκόπελο που ονομάζεται, βασίλισσα Καμίλα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτή τη στιγμή η Καμίλα είναι αυτή που ηγείται της βασιλικής οικογένειας, την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, με τον οποίο έχει διαγνωστεί. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως και ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να βοηθήσει τον άρρωστο πατέρα του τώρα που τον έχει ανάγκη.

Ωστόσο, ο βασιλικός σχολιαστής Κίνσεϊ Σκόφιλντ ανέφερε στο GB News ότι ο Χάρι δύσκολα θα επιστρέψει στο Μπάκιγχαμ όσο η Καμίλα έχει την ηγεσία. Όπως σημείωσε, «νομίζω πως το γεγονός ότι η βασίλισσα Καμίλα ηγείται της οικογένειας είναι σημαντική απόδειξη ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα επέστρεφε για να στηρίξει την οικογένεια, επειδή η υψηλή θέση της Καμίλα είναι πιθανό να μην του ταιριάζει αυτή τη στιγμή».

Ο Κίνσεϊ Σκόφιλντ πρόσθεσε ότι ο Χάρι αγαπούσε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αλλά πιθανότατα δυσανασχετεί με την ιδέα της βασίλισσας Καμίλα να βρίσκεται σε μια θέση όπου «η μητέρα του [η πριγκίπισσα Νταϊάνα] θα έπρεπε να βρίσκεται».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό