16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Ουρλιαχτά και πανικός» – Μαρτυρίες Ελλήνων του τροχαίου στη Βουλγαρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τροχαίο με τουλάχιστον 10 τραυματίες, ανάμεσά τους και Έλληνες, σημειώθηκε στη Βουλγαρία .

Τραυματίστηκαν οκτώ Έλληνες τουρίστες και δυο Ρουμάνοι , όταν το πούλμαν που τους μετέφερε στη Βουλγαρία σε διαδρομή προς τη Σόφια συγκρούστηκε με τουρκικό φορτηγό στον δρόμο από την πόλη Ρούσε προς την πόλη Μπιάλα, στο ύψος του Μπόροβο.

Οι μαρτυρίες για τα λεπτά αμέσως μετά τη σύγκρουση είναι συγκλονιστικές. Όπως μετέδωσε το STAR μεταξύ των Ελλήνων υπήρχε ένας γιατρός που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει τους τραυματίες. 

Από τους οκτώ Έλληνες οι επτά αφού δέχθηκαν τις πρώτες φροντίδες για τα τραύματα τους, μπήκαν σε άλλο πούλμαν και οδηγήθηκαν στον προορισμό τους στη Σοφία, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν για νοσηλεία. Μία γυναίκα παρέμεινε στο νοσοκομείο καθώς κρίθηκε απαραίτητο να χειρουργηθεί χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της, σύμφωνα με την ενημέρωση των βουλγαρικών αρχών.

Για το τροχαίο ενημερώθηκαν και ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Βουλγαρία.

Το πούλμαν με τους τουρίστες, με Ρουμάνο οδηγό 36 ετών, βγήκε από τον δρόμο μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό που οδηγούσε 50χρονος Τούρκος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες του πούλμαν έσπασαν οι ίδιοι τα παράθυρα για να βγουν από το όχημα.

Πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο τόσο η αστυνομία όσο και ασθενοφόρα, με τους διασώστες να φροντίζουν στο σημείο όσους έχρηζαν ιατρικής φροντίδας.

Οι περισσότεροι είχαν αμυχές από τα σπασμένα τζάμια του πούλμαν. Και οι δύο οδηγοί βγήκαν αρνητικοί σε εξέταση για αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για ώρες

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό