23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Σε εξέλιξη νέα ευρείας κλίμακας ρωσική επίθεση από αέρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη αεροπορική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά πολλών περιοχών της Ουκρανίας, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί το επιτελείο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο Κίεβο όσο και σε ακόμη πολλές περιοχές της εμπόλεμης χώρας από τα ξημερώματα και αναμένονται πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να βάλουν κατά πόλεων.

Ηδη έχουν ακουστεί τέσσερις εκρήξεις στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά της χώρας. Πρόκειται για περιφέρεια στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στο Τσουγκούγιφ, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, έχουν ήδη πληγεί κατοικίες. «Οι γιατροί βοηθούν δύο τραυματίες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», έγραψε σε ανάρτησή του ο περιφερειακός διοικητής του Χαρκόβου, Ολεγκ Σινεγκούμποφ.

Εχουν επίσης αναφερθεί πύραυλοι με στόχο την Πολτάβα, το Ντνιπροπετρόφσκ, το Κρίβοϊ Ριχ, τη Ζαπορίζια, το Χμελνίτσκι, αλλά και το ίδιο το Κίεβο, σύμφωνα με αναρτήσεις της ουκρανικής αεροπορίας και τοπικών Αρχών στην πλατφόρμα Telegram.

Ηδη ακούστηκαν εκρήξεις και στο Κρίβοϊ Ριχ, που είναι και η γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μεγάλη κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων από αέρος κατά πόλεων κατά μήκος της Ουκρανίας, από Ανατολή μέχρι Δύση. Στη Ρωσία σήμερα Δευτέρα εορτάζεται η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

, Ukrinform

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό