20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ομπαμεγιάνγκ – Άρσεναλ: Στο νοσοκομείο με ελονοσία, μετά την επιστροφή του από τη Γκαμπόν | Premier League & Arsenal

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοβαρό πρόβλημα υγείας προέκυψε για τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος νοσηλεύεται με ελονοσία.

Ο στράικερ των Κανονιέρηδων γνωστοποίησε ο ίδιος την είδηση μέσω του λογαριασμού στο Instagram, αναφέροντας ότι κόλλησε την ασθένεια στην επιστροφή του από τη Γκαμπόν, όπου βρέθηκε για τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας.

«Έχω περάσει μερικές μέρες στο νοσοκομείο αλλά ήδη αισθάνομαι πολύ καλύτερα κάθε μέρα. Ευχαριστώ τους γιατρούς που διέγνωσαν και καταπολέμησαν τον ιό τόσο γρήγορα. Δεν αισθανόμουν πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα επιστρέψω σύντομα πιο δυνατός από ποτέ», δήλωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμα που δημοσίευσε ο Γκαμπονέζος στράικερ.  

Σημειώνεται ότι ο Ομπαμεγιάνγκ είχε αγωνιστεί στην εντός έδρας νίκη της Γκαμπόν κόντρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στις 25 Μαρτίου, έχοντας γκολ και ασίστ, ενώ είχε μείνει εκτός αποστολής στο εκτός έδρας ματς που ακολούθησε κόντρα στην Ανγκόλα.

Γκαμπόν, 32η στον κόσμο σε θανάτους από ελονοσία

Οι υψηλοί δείκτες ελονοσίας εξακολουθούν να βαραίνουν τη Γκαμπόν την τελευταία 10ετία. Στην πιο πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η χώρα κατατάσσεται 32η στον πλανήτη, με 447 θανάτους στη διάρκεια του 2018 από την παρασιτική ασθένεια.

Η ελονοσία προσβάλλει τις νυχτερινές ώρες, ανεξαρτήτως εποχής και υψομέτρου και το ρίσκο μετάδοσης είναι υψηλό τόσο στις αστικές όσο και στις υπαίθριες περιοχές της χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό