16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ομάδα κοριτσιών δημοτικού υποχρεώθηκε να παίξει σε πρωτάθλημα αγοριών, βγήκε 1η και αρνήθηκαν να της δώσουν το τρόπαιο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΗΠΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
06.03.2023 | 10:00

JAYME MASHAYEKH OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Τρελό σκηνικό στην Αλαμπάμα στις ΗΠΑ, αφού μία ομάδα μπάσκετ κοριτσιών 5ης δημοτικού υποχρεώθηκε να πάρει μέρος σε πρωτάθλημα αγοριών για να μην χάσει το δικαίωμα να προπονείται στο γηπεδό της και τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα, με την λίγκα να της αρνείται αρχικά το τρόπαιο επειδή είχε στην ομάδα… κορίτσια.

Εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει το πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών στην Αλαμπάμα. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να πει κάποιος στο άκουσμα μίας απίστευτης είδησης που κυκλοφόρησε και αφορούσε την ομάδα μπάσκετ κοριτσιών “Spain Park”, που αποτελείται από παιδιά πέμπτης δημοτικού.

Σε ένα σκηνικό που δεν συναντάει κάποιος εύκολα, η ομάδα κοριτσιών – με χρόνια παρουσίας σε μαθητικά πρωταθλήματα – ενημερώθηκε ξαφνικά ότι ο μόνος τρόπος να διατηρήσει το δικαίωμα να προπονείται στο κλειστό γήπεδο των εγκαταστάσεων Hoover ήταν να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των αγοριών. Μην έχοντας επιλογή, η ομάδα δέχθηκε αν και στο μεταξύ ενημερώθηκε – προφανώς για τυπικούς λόγους – ότι αν κατακτούσε το πρωτάθλημα δεν θα αναγνωριζόταν.

Αυτό που δεν περίμενε όμως κανείς ήταν ότι τελικά η ομάδα κοριτσιών θα έβαζε τα γυαλιά στις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος αγοριών, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα! Αφού λοιπόν αναδείχθηκε πρώτη, η λίγκα αποφάσισε να δώσει το τρόπαιο στην… ηττημένη ομάδα με την αιτιολογία ότι η νικήτρια ομάδα είχε κορίτσια (!), προκαλώντας γενική κατακραυγή στις ΗΠΑ.

Αυτή η κατακραυγή ήταν τελικά που οδήγησε την λίγκα στην απόφαση να αναδείξει πρωταθλήτρια την “Spain Park”, χωρίς πάντως να γίνει γνωστό αν τελικά απονεμήθηκε το τρόπαιο στις νικήτριες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό