21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Stella Pack στην Πολωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνέχεια της από 12 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωσης, σχετικά με τη λήψη όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, ο Όμιλος Σαράντη ανακοινώσε το μεσημέρι της Παρασκευής την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Stella Pack S.A. στις 12 Ιανουαρίου 2024 από την Sarantis Polska S.A., 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου. Η αξία της αποκτηθείσας επιχείρησης, σε όρους Enterprise Value, κατά την 12 Ιανουαρίου 2024 ανέρχεται σε 253,46 εκ. PLN, με το τίμημα να χρηματοδοτείται από τα διαθέσιμα του Ομίλου.

Η απόκτηση της Stella Pack S.A. είναι μια στρατηγική κίνηση που επιτρέπει στον Όμιλο Σαράντη να ενισχύσει την ηγετική του θέση στην πολωνική αγορά, συνεισφέροντας στον περαιτέρω εμπλουτισμό ενός ήδη ισχυρού χαρτοφυλακίου προϊόντων, ενώ αναμένεται να δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της κατηγορίας των καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμα του Ομίλου στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Η Stella Pack S.A. αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στον Όμιλο Σαράντη καθώς κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διάθεση ειδών οικιακής χρήσης, με 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε τρεις χώρες, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Παράλληλα αποτελεί μια εταιρεία πρότυπο σε θέματα κυκλικής οικονομίας, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό για την παραγωγή πλαστικής σακούλας, διαθέτοντας γραμμή διαχωρισμού των απορριμμάτων της, ώστε να κατασκευάζει εσωτερικά το ανακυκλωμένο πλαστικό που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της.

Επικεφαλής Νομικοί Σύμβουλοι του Ομίλου Σαράντη για τη συναλλαγή ήταν η δικηγορική Εταιρία Σουριαδάκις Τσιμπρ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό