16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολοκαίνουριος iMac με επεξεργαστή Μ1!

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Πλέον, ο επεξεργαστής Μ1, δεν προορίζεται μόνο για MacBooks και Mac mini. Πριν μερικές ώρες η εταιρία παρουσίασε τον νέο iMac με Μ1.

Είναι ένας πολύχρωμος υπολογιστής, στην πραγματικότητα θα προσφέρεται σε επτά διαφορετικά χρώματα, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί. Περιέχει τον νέο επεξεργαστή της Apple, τον Μ1, με 8 πυρήνες CPU και 7 ή 8 πυρήνες GPU, ανάλογα με το ποιο μοντέλο θα επιλέξει κάποιος. Υπάρχουν και άλλες αλλαγές όμως.

Για παράδειγμα η κάμερα webcam είναι πλέον 1080p, έχει έξι ηχεία ενσωματωμένα, συμπεριλαμβάνοντας και δύο woofer, υποστηρίζει Dolby Atmos και τρία μικρόφωνα για “studio quality”. Τα μικρόφωνα είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να μειώνει τις παρεμβολές από το υπόλοιπο σύστημα και είναι κατευθυντικά.

Ο υπολογιστής έχει μόνο 11,5 χιλιοστά πάχος και η οθόνη διαγώνιο 23.5 ίντσες, 4.5κ Retina Display με 11.3 εκατομμύρια pixel, 500 nits μέγιστης φωτεινότητας, P3 υποστήριξη χρώματος με 1 δις χρώματα και τεχνολογία True Tone, ώστε να ρυθμίζει αυτόματα την θερμοκρασία χρώματος ανάλογα με το περιβάλλον. Επίσης υπάρχει ένα «κορυφαίο στην κατηγορία του» αντιανακλαστικό στρώμα.

Ο Μ1 επιτρέπει 85% CPU και μέχρι 50% GPU καλύτερες επιδόσεις, σε σχέση με τους πιο δυνατούς iMac 21.5’’ με ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Σε κάποιες εφαρμογές, η GPU είναι δυο φορές γρηγορότερη συγκριτικά με τους προηγούμενους μικρούς iMac και τρεις φορές πιο γρήγορο machine learning.

Κάθε νέο iMac έχει δύο υποδοχές Thunderbolt και Wi-Fi 6. Οι πιο ακριβές εκδόσεις προσφέρουν επιπρόσθετες υποδοχές USB-C και υποδοχή 1Gbps Ethernet, η οποία είναι τοποθετημένη στον μετασχηματιστή τροφοδοσίας. Μιας και αναφερθήκαμε σε αυτό, το καλώδιο τροφοδοσίας που έρχεται στον υπολογιστή, συνδέεται μαγνητικά με πολύ εύκολο τρόπο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές χρωμάτων για το Magic Keyboard με Touch ID για το νέο iMac, και είναι η πρώτη υλοποίηση ασύρματου ελέγχου βιομετρικών. Το πληκτρολόγιο έχει ένα security chip το οποίο επικοινωνεί απευθείας με το σύστημα ασφάλειας του Μ1, δημιουργώντας έτσι ένα κανάλι επικοινωνίας με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, για τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο νέος iMac με Μ1 (8 πυρήνων CPU και 7 πυρήνων GPU) ξεκινά από €1499 σε τέσσερα χρώματα (πράσινο, ροζ, μπλε και ασημί) και περιλαμβάνει σε ταιριαστό χρώμα το Magic Keyboard και το Magic Mouse.

Υπάρχει και η πιο ακριβή έκδοση στα €1719, όπου εκεί υπάρχει η επιλογή για όλα τα χρώματα (και τα επτά). Αυτή η έκδοση έχει CPU 8 πυρήνων και GPU επίσης 8 πυρήνων και περιλαμβάνει Magic Keyboard με Touch ID και Magic Mouse. Κι οι δύο εκδόσεις έχουν 8GB RAM και 256GB SSD. Η πιο φθηνή έκδοση μπορεί να αναβαθμιστεί με χωρητικότητα 512GB ή 1ΤΒ, ενώ η πιο ακριβή μπορεί να φτάσει τα 16GB RAM και μέχρι 2ΤΒ αποθηκευτικού χώρου.

Ο νέος iMac με Μ1 θα μπορεί να προ παραγγελθεί στις 30 Απριλίου και θα ξεκινήσουν οι αποστολές μετά τα μέσα Μαΐου.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό