22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον 33χρονο που δολοφονούσε αδέσποτες γάτες στο Βοτανικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 33χρονος που κατηγορείται για τη συστηματική δολοφονία γατών στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της ποινής του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο ζώων αν και σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων.

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν κάμερα κατέγραψε τη δράση του. Οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα μετά από έρευνα της αστυνομίας για το πλήθος στοιχείων που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις, να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Μάλιστα, εντός του παραπήγματος που έμενε, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες.

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα. Μάλιστα ισχυριζόταν στην αρχή ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο και ότι «τα λέγανε με τη γάτα» εξοργίζοντας την εισαγγελέα. Έτσι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που καταδικάζεται στη χώρα μας σε φυλάκιση για βασανισμό ή φόνευση ζώου. Έχει προηγηθεί η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που εκτός από τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς, είχε σκοτώσει στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και το σκύλο του ζεύγους.

Πώς μπορείτε να καταγγείλετε ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου

Οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να καταγγείλει ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ελληνική Αστυνομία, δίνει με σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Zero Stray Pawject.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Αποστέλλουμε email στο [email protected] ή το τηλεφωνούμε στο 10410 ή στο 100 ή προσφεύγουμε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταγγελίας είναι μέσω email.

Στην καταγγελία μέσω email εντός 10 ημερών θα λάβουμε απάντηση για την εξέλιξη της υπόθεσης στο οποίο μπορούμε να ανταπαντήσουμε. Επίσης, έτσι δίνεται διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η καταγγελία καλό είναι να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, όπως η ακριβής διεύθυνση με πινέζα στον χάρτη (εφόσον απαιτείται), φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό και αναλυτική περιγραφή του περιστατικού.

Σε περίπτωση που η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα μπορούμε να καλέσουμε μετά την αποστολή email το 10410 και να επισημάνουμε την κρισιμότητα άμεσης παρέμβασης της ΕΛΑΣ.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έγιναν τα νόμιμα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναφορά στο [email protected].

Οι καταγγελίες μπορεί να αφορούν και παράνομες γέννες χωρίς την άδεια της πενταμελούς επιτροπής του δήμου ή δεσποζόμενα ζώα χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και βιβλιάριο».

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης πως το Zero Stray Pawject «έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία από το 2022 και προχώρησε στην πρώτη υποχρεωτική εκπαίδευση αστυνομικών πρώτης γραμμής για την Προστασία των Ζώων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό