17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι συμπαίκτες μου με φωνάζουν πια GQ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποδέχθηκε τη νίκη της ομάδας του επί των Λέικερς (109-102) με χαμόγελο, και είχε κάθε λόγο να το κάνει γιατί ήταν συγκλονιστικός κι οδήγησε τους Μπακς παίζοντας ως ηγέτης και με την ποιότητα του MVP των περυσινών τελικών.

Ο «Giannis» ήταν ασταμάτητος και τελείωσε τον αγώνα με 47 πόντους (15/19 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8/11 βολές), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε 36 λεπτά συμμετοχής διαλύοντας κάθε προσπάθεια άμυνας των «λιμνάνθρωπων». 

Ο ηγέτης του Μιλγουόκι παραδέχθηκε μετά την αναμέτρησηπως αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εκείνον όταν αγωνίζεται απέναντι σε παίκτες μεγάλου επιπέδου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση από τους συμπαίκτες του μετά τη συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό GQ, με τους περισσότερους στην ομάδα να τον αποκαλούν πια μ΄ αυτό το όνομα και όχι GA, όπως μέχρι πριν.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης -μεταξύ άλλων- μίλησε για:

Την απόδοση και τους 47 πόντους του: «Προσπαθούσα απλώς να δημιουργήσω επαφή. Αισθάνομαι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμουν όσο επιθετικός ήθελα. Δεν πήγαινα αρκετά στο “ζωγραφιστό”. Καμία φορά όταν προσπαθείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου ξεχνάς τα δυνατά σου σημεία και είχα δύο μέρες στο γήπεδο, μίλησα με τους προπονητές και ήθελα να είμαι επιθετικός. Να ψάξω επαφή, να πάω στο “ζωγραφιστό” και να ψάξω την σωστή φάση».

Το αν είναι πιο εύκολο να παίζει απέναντι σε έναν παίκτη όπως ο Άντονι Ντέιβις: «Δεν ξέρω. Στο τέλος, απλώς αφήνω το ένστικτό μου να αναλάβει. Δεν θα πω ότι είναι πιο εύκολο. Δεν είναι. Είναι σπουδαίος αμυντικός, έχει μάκρος, οπότε δεν ξέρω».

Την επιστροφή του Κρις Μίντλετον: «Ένιωσα καλά που τον είχαμε πίσω. Μας έλειψε. Και μόνο που είναι στο παρκέ τραβάει πολλή προσοχή. Οι αντίπαλοι πρέπει να τον μαρκάρουν και θα πάρει την σωστή απόφαση, θα πασάρει ή θα βάλει κάποιο σουτ. Όσο και αν παραπονιόμουν στο παρελθόν κάνοντας πλάκα ότι τον έβλεπα πολύ και τον βαρέθηκα, μου έλειψε. Και μόνο που τον είχαμε στο παρκέ μας βοήθησε, έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος, έπαιξε άμυνα και είναι καλό που τον έχουμε πίσω».

Το γεγονός ότι οι Μπακς δεν αισθάνονται πανικό παρά το μέτριο ξεκίνημα: «Πρέπει να ξεκινήσουμε να νικάμε. Όσο και αν για εμένα δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό όσο το να βελτιωθούμε, να χτίσουμε καλές συνήθειες και να παίξουμε καλά τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, σου αφήνει μία άσχημη γεύση όταν χάνεις. Οπότε τώρα θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να νικάμε, να παίζουμε σκληρά και όταν είμαστε πάνω 10-15 πόντους να αφήνουμε τις ομάδες πίσω.

Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε επίθεση, να παίζουμε με την ίδια ενέργεια. Είναι καλή ευκαιρία τώρα που γύρισε ο Μίντλετον να βρούμε ρυθμό και θα δούμε. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση. Είχαμε μία καλή προπόνηση, έχουμε κι άλλη και ελπίζω να βρούμε χημεία. Σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες θα είναι πίσω και ο Μπρουκ Λόπεζ και θα είμαστε εκεί που θέλουμε».

Το πότε αποφασίζει αν η ομάδα του χρειάζεται από αυτόν να σκοράρει ή να είναι δημιουργός: «Υπάρχουν πολλά που μου ζητούνται, όπως το να είμαι ηγέτης, να πασάρω, να πάρω ριμπάουντ, να σκοράρω. Απλώς προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός. Απλώς θέλω να είμαι επιθετικός. Είμαι στα καλύτερά μου τότε.

Θέλω να χτυπάω πρώτος, να δημιουργώ επαφή, να πηγαίνω στο “ζωγραφιστό”, να ρολάρω δυνατά στο καλάθι για να τραβάω την προσοχή και να ανοίγω χώρους, να παίρνω ριμπάουντ, να παίρνω την σωστή απόφαση, να τους μιλάω, να φέρνω το χέρι μου στους ώμους ενός συμπαίκτη όταν έχει πρόβλημα. Αυτό μου ζητάει ο κόουτς και αυτό θέλω να κάνω. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα».

Το αν αισθάνεται διαφορετικά όταν παίζει απέναντι στον Ντέιβις: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο NBA. Πρέπει να είσαι έτοιμος. Αν δεν είσαι έτοιμος θα είναι μεγάλη νύχτα. Πρέπει να είσαι έτοιμος όταν τα βάζεις με αυτόν, τον Καρμέλο Άντονι ή τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Τύποι σαν αυτούς, αν μυρίσουν φόβο θα έρθουν κατά πάνω σου, όπως το ίδιο θα κάνω και εγώ αντίστοιχα. Πρέπει να είσαι έτοιμος για την πρόκληση».

Τη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ: «Οι συμπαίκτες μου με φώναζαν “GA” και πλέον με φωνάζουν “GQ”. Μου έχουν ζητήσει έξι φορές στην καριέρα μου να ποζάρω σαν μοντέλο και δεν το είχα κάνει. Με κάποιο τρόπο όμως με έπεισαν να το κάνω και να γίνω μοντέλο. Ήταν κάτι που δεν νομίζω να ξανακάνω. Νομίζω ότι το άρθρο ήταν καλό, οι φωτογραφίες ήταν καλές και είμαι χαρούμενος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό