20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι σημαντικοί σταθμοί πριν την κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιώργος Λάνθιμος χθες βράδυ τα κατάφερε! Έφυγε από την 81η απονομή Χρυσών Σφαιρών, κρατώντας στο χέρι του το βραβείο για την κατηγορία καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ ενώ η «μούσα» του Έμμα Στόουν αυτό της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Τα Όσκαρ δικαιωματικά είναι εκεί που στρέφουμε όλοι το βλέμμα μας πια, αφού οι Χρυσές σφαίρες θεωρούνται ο προπομπός τους. 

Πριν αυτό, όμως, θυμηθήκαμε τους σταθμούς αυτής της χρυσής διαδρομής του έλληνα σκηνοθέτη που μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο.

Οι σταθμοί  μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες

–  Ήταν το 2009, όταν ο “Κυνόδοντας” του τάραξε τα ήρεμα νερά του ελληνικού κινηματογράφου και προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια. Η βράβευση της ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών αλλά και η υποψηφιότητας της για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας στην 83η απονομή των βραβείων το 2011, άνοιξε τον δρόμο σε όσα θα ακολουθούσαν.

– Το 2015 η κωμική – δραματική ταινία του, ο “Αστακός” του χαρίζει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες. 

– Δυο χρόνια αργότερα, το 2017, η επόμενη δημιουργία του, “Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού” του δίνει το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στις Κάννες και μια υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

– Το 2018 έρχεται η ταινία «The Favourite», με την εξαιρετική Ολίβια Κόλμαν, η οποία για την ερμηνεία κερδίζει το Όσκαρ Α΄γυναικείου ρόλου. 

ΑΠΕ- ΜΠΕ

– Κάπου εδώ φτάνουμε στον Σεπτέμβρη του 2023, όπου ο Γίωργος Λάνθιμοςκαι το «Poor Things» κέρδισαν τον Χρυσό Λέοντα στην Βενετία. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό