17.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι Πυξ Λαξ, οι σύζυγοι, οι κόρες τους και η αντίδραση του Twitter/ X στο Ενώπιος Ενωπίω

Ειδήσεις Ελλάδα

«Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική». Κάπως έτσι περιέγραψε ο Μπάμπης Στόκας το τέλος των Πυξ Λαξ το 2004, ένα τέλος που ευτυχώς – για όλους εμάς τους millenial fans – υπήρξε μόνο μικρή παύση για το συγκρότημα που αγαπήσαμε.

Η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ

Στη χτεσινή τους εμφάνιση στο Ενώπιος Ενωπίω του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, μίλησαν για την παύση αυτή και την εξήγησαν με τρόπο λογικό και απόλυτο.

«Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ. Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010, την χρονιά που πέθανε, μας είπε να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Εννοούσε να κάνουμε συναυλίες στο ΟΑΚΑ, στο Καυτατζόγλειο, στο Παμπελοποννησιακό, στο Παγκρήτιο και στο Πανθεσσαλικό», εξήγησε ο Φίλιππος Πλιάτσικας για το έργο του Ξυδούς.

https://www.instagram.com/p/C27NwGLI33y/

«Ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα.

Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα».

«Ο Φίλιππος και ο Μπάμπης ήταν οικογένειά του και ο Μάνος δεν άφηνε κανέναν να επηρεάσει αυτήν τη σχέση. Μου περιέγραφε τις αντικειμενικά κουραστικές περιοδείες τους σαν πενταήμερη με πολύ γέλιο και απερίγραπτα σκηνικά», είχε πει η Μαρία Ξυδούς, η σύζυγος του Μάνου για τους Πυξ Λαξ μέσα από το μάτια του Ξυδούς.

Στις 13 Απριλίου του 2010, ο Μάνος Ξυδούς πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 57 ετών, τη στιγμή που βρισκόταν πάνω στη σκηνή και έκανε πρόβα. Ο θάνατος τον βρήκε κατά την διάρκεια μαγνητοσκόπησης εκπομπής στο κανάλι του ΣΚΑΙ.

Η νέα φάση των Πυξ Λαξ

«Από ότι έχω καταλάβει, για να το πω έτσι με καινούργια φρασεολογία της εποχής, η συμβίωση σας είναι ελεύθερη. Δηλαδή και μαζί και μόνοι. Θέλω να μου εξηγήσετε πως γίνεται και πως δουλεύει αυτό», ήθελε να μάθει ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον Μπάμπη Στόκα να εξηγεί:

«Πάρα πολύ ωραία. Ναι, δουλεύει ωραία. Να πω την αλήθεια, όσον αφορά τους Πυξ Λαξ, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το κέφι μας. Πραγματικά. Χωρίς να έχουμε δηλαδή στο μυαλό μας ότι πρέπει ντε και καλά να αποδείξουμε κάτι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε αυτές τις βραδιές. Συνεχίζουμε να κάνουμε όμως και μόνοι μας πράγματα γιατί είμαστε ανήσυχοι και γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν χωράνε στους Πυξ Λαξ αλλά χωράνε σε κάτι άλλο».

Για τη συνεργασία με τον αξέχαστο Βασίλη Καρρά, ο Στόκας εξήγησε:

«Φάνηκε πολύ περίεργο τότε που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά, αλλά κάναμε πάντα του κεφαλιού μας. Είχαμε την άποψη πως αν κάνουμε λάθος θα το κάνουμε εμείς. Λειτουργούσαμε πολύ απλά. Ήταν ένα τραγούδι λαϊκό, έχω την άνεση να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια. Μας ήταν πολύ φυσικό να βρούμε έναν λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν είχαμε στεγανά στη μουσική, ούτε στις συνεργασίες μας για τραγούδια γενικά. Κάναμε παράξενα για την εταιρεία μας πράγματα, τα οποία θεωρούσαν ακατόρθωτα

Μετά ζητήσαμε να κάνουμε τον δίσκο με τον Έρικ Μπάρτον και μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Εμείς οφείλαμε να το δοκιμάσουμε και αν δεν γίνει οκ. Και παίζει και μεγάλο ρόλο γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Θυμάμαι πολλές φορές που πετάω μια ιδέα στον Φίλιππο και μου στέλνει μήνυμα ότι το έχει επεξεργαστεί όλο! Ο Μάνος μας πρόσεχε γιατί ήμασταν άτακτοι τότε», τόνισε ο Μπάμπης Στόκας.

Οι κόρες των Πυξ Λαξ!

Μπορεί για δεκαετίες, οι Πυξ Λαξ να άφηναν πίσω τους τις οικογένειές τους για να βγάλουν εις πέρας τις περιοδείες του συγκροτήματος, όμως οι κόρες τους, υπήρξαν πάντα το επίκεντρο στη ζωή τους.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας καμαρώνει πάντα για την 19χρονη σήμερα κόρη του, Κωνσταντίνα, η οποία είναι μοντέλο και την οποία έχει αποκτήσει από τον γάμο του με τη Νάντια Σπηλιωτοπούλου, ο ο οποίος έληξε το 2014.

https://www.instagram.com/p/C3xHThsNVAa/

Ο δημοφιλής μουσικός και τραγουδιστής παντρεύτηκε ξανά πέρσι την Ελευθερία Ναθαναήλ. Ο γάμος ήταν μυστικός μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η αγγελία γάμου.

«Αυτό βγήκε από σπόντα. Εγώ με τη σύζυγό μου, την Ελευθερία, είμαστε μαζί πέντε χρόνια. Είμαστε σύντροφοι, είμαστε δίπλα, είναι ένα πλάσμα που με έχει βοηθήσει απίστευτα, υπάρχει αγάπη.

Ουσία υπάρχει έτσι και αλλιώς, είτε υπάρχει γάμος, είτε όχι. Αλλά επειδή υπάρχουν και κοινωνικές συμβάσεις, αποφασίσαμε πολύ διακριτικά, με πολύ λίγους δικούς μας ανθρώπους, να πάμε στο δημαρχείο και μας είπαν εκεί ότι είναι υποχρεωτικό να το ανακοινώσουμε σε μία εφημερίδα. Εγώ νόμιζα ότι αυτό ισχύει μόνο για τον θρησκευτικό γάμο, αλλά γίνεται και στον πολιτικό γάμο.

Το βάλαμε σε μία εφημερίδα που μας πρότεινε ο δήμος, λέγοντάς μας ότι δεν τη διαβάζει κανείς. Βγήκε 8:00 το πρωί και 8:30 μας έπαιρναν τηλέφωνα», είχε πει ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Στούντιο 4 για να συμπληρώσει:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι μετά τον γάμο, η ουσία η δική μας είναι ίδια, είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο. Είναι και εκείνη μουσικός, παίζει πιάνο, είναι κλασική μουσικός, και εκεί είναι που μαθαίνεις ο ένας από τον άλλον πράγματα».

Ο Μπάμπης Στόκας, έχει μια κόρη την δημοσιογράφο Φωτεινή Ψυχίδου, την 14χρονη σήμερα Ιόλη.

Η Ιόλη Θεοδώρα βαπτίστηκε όταν ήταν εννιά ετών και φωτογραφίες της βλέπουμε στο Facebook account της μαμάς της.

Ο Μάνος Ξυδούς είχε αποκτήσει δύο κόρες με τη σύζυγό του Μαρία, την Κατερίνα και Νέλλυ Ξυδούς, από τις οποίες, η μία ασχολείται με την πολιτική.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό