17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Πολωνοί απέλασαν Ρωσίδα τενίστρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός τουρνουά της Βαρσοβίας η Βέρα Ζβονάρεβα, την οποία οι Πολωνοί απέλασαν μάλιστα για λόγους «κρατικής και δημόσιας ασφάλειας».

Το τουρνουά της Βαρσοβίας είναι έτοιμο να αρχίσει και οι τενίστες και οι τενίστριες καταφθάνουν στην Πολωνία. Η είσοδος στη χώρα δεν κατέστη δυνατή, όμως, για την Βέρα Ζβονάρεβα. Η Ρωσίδα έγινε γνωστό πως δε θα είναι στο τουρνουά, καθώς το κράτος αποφάσισε να την απελάσει.

Οι λόγοι που συνέβη αυτό, έχουν να κάνουν με την κρατική ασφάλεια όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο εσωτερικών της Πολωνίας.

Η έμπειρη τενίστρια είχε προσκληθεί για να μετάσχει στο τουρνουά, το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα. Όμως δεν την επετράπη η είσοδος στη χώρα μένοντας στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια την απέλασαν με προορισμό την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

«Η συνοριακή φρουρά εμπόδισε μία Ρωσίδα τενίστρια να εισέλθει στην Πολωνία. Η Βέρα Ζβονάρεβα, χρησιμοποιώντας βίζα που εκδόθηκε από τη Γαλλία, προσπάθησε να μπει στη χώρα μας με πτήση από το Βελιγράδι προς τη Βαρσοβία», αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο εξωτερικών της Πολωνίας.

Η Ρωσίδα είχε φτάσει απ’ την Παρασκευή στην Πολωνία και τελικά αποκλείστηκε απ’ την είσοδο στη χώρα ως άτομο ανεπιθύμητο. Και τελικά Σάββατο απελάθηκε με πτήση για Ποντγκόριτσα.

«Μετά την άφιξή της από τη Σερβία, η τενίστρια έμεινε στη ζώνη διέλευσης του αεροδρομίου Σοπέν της Βαρσοβίας και σήμερα μετά τις 12:00 αναχώρησε για την Ποντγκόριτσα», συμπληρώνει το πολωνικό ΥΠΕΞ.

Η Ομοσπονδία τένις γυναικών απ’ την πλευρά της, αναφέρει:

«Η Βέρα έχει φύγει από την Πολωνία και θα αξιολογήσουμε περαιτέρω το θέμα με το τουρνουά».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό