19.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε συμβιβασμό για το Euro 7

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις οκτώ χώρες που πίεζαν για κάποιου είδους υποχώρηση της Ευρώπης όσον αφορά στους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 7, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ισπανία που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε ένα κείμενο συμβιβασμού αναφορικά με τους επερχόμενους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και οι υπουργοί των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων συμφώνησαν σε πρώτη φάση.
Συμφώνησαν να μην διαφοροποιηθούν οι συνθήκες δοκιμών και τα όρια εκπομπών ρύπων που εφαρμόζονται ήδη με το Euro 6 πρότυπο αν και τα όρια θα μειωθούν περαιτέρω για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα γενικότερα ενώ οι υπουργοί δέχθηκαν την θέσπιση νέων ορίων για μικροσωματίδια τα οποία προέρχονται από την φθορά των συστημάτων πέδησης και των ελαστικών. Φυσικά, η πρόοδος που σημειώθηκε είναι μονάχα το πρώτο βήμα καθώς το Συμβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν θα πρέπει τώρα να διαπραγματευτούν την τελική συμφωνία και ενώ δεν προβλέπεται να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, η οριστικοποίηση του σχεδίου ενδεχομένως να καθυστερήσει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα χαροποιήσει όχι μόνο τα κράτη που πίεζαν έντονα για την αναθεώρηση του προτύπου Euro 7, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά και την ACEA που εδώ και πολλούς μήνες εκφράζει τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα του προτύπου και τις ανησυχίες της για το κατά πόσο η συμμόρφωση των κατασκευαστών με αυτό θα αποσπάσει την προσοχή τους από τον απώτερο στόχο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό