28.3 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Νέο V12 ετοίμασε η Aston Martin

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εποχή των twin-turbo V6 και των 4-κύλινδρων C63 AMG δεν είναι πολύ οι κατασκευαστές που ασχολούνται ακόμα ενεργά με τους V12 κινητήρες και είναι πραγματικά κρίμα. Μπορεί να μην απευθύνεται σε όλους αλλά ο συγκεκριμένος κινητήρας, εκτός από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που προσφέρει, έχει μία αρχοντιά. Είναι σχεδόν συνώνυμος της δύναμης και του prestige ενώ παράλληλα, επιδεικνύει πάθος, τεχνολογία και τεχνογνωσία και γι’ αυτό η Aston Martin δεν είναι διατεθειμένη να τον καταργήσει. Επιπλέον, για να αποδείξει την δέσμευση της για την συνέχιση της 25-ετούς παράδοσης εξέλιξε έναν ολοκαίνουριο V12 ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στις επερχόμενες ναυαρχίδες της.
Σύμφωνα με την αγγλική εταιρία, ο V12 είναι ένα εντελώς νέο σχέδιο με στοχευμένες βελτιστοποιήσεις και βελτιώσεις. Έχει ενισχυμένο μπλοκ και μπιέλες, ανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές που ενσωματώνουν τους νέους εκκεντροφόρους καθώς και νέες πολλαπλές εισαγωγής και εξαγωγής. Τα μπουζί έχουν μετατοπιστεί, τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου έχουν αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη ροή ενώ τα νέα turbo προσφέρουν υψηλότερη απόδοση και αμεσότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικός, αρχοντικός V12 βενζινοκινητήρας άγνωστης χωρητικότητας (αυτός που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα έχει 5.2 λίτρα) ο οποίος είναι ικανός για 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Να θυμίσουμε ότι στην κορυφαία εκδοχή του, ο προηγούμενος V12 της Aston Martin πρόσφερε 770 ίππους και 900 Nm ροπής οπότε η αύξηση τόσο στην ισχύ όσο και στην ροπή δεν είναι καθόλου αμελητέα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ολοκαίνουριος V12 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε μία νέα ναυαρχίδα της μάρκας που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2024, οπότε θα δοθούν στην δημοσιότητα και περαιτέρω πληροφορίες για τον θηριώδη κινητήρα που θα αναλάβει την κίνηση της. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο νέος V12 θα κατασκευάζεται στο χέρι από τους τεχνικούς της Aston Martin και μάλιστα σε “αυστηρά περιορισμένο αριθμό” κάθε χρόνο – γεγονός που ενισχύει το exclusivity των μοντέλων που θα έχουν την τιμή να τον φιλοξενούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό