17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στον μεγάλο τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

ΘΩΜΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
19.12.2022 | 19:54

Ο Κίλιαν Εμπαπέ με τον Λιονέλ Μέσι
@ 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ 2022 δε συγκίνησε τους Γερμανούς φιλάθλους, καθώς μόλις 13.9 εκατομμύρια το παρακολούθησαν το ματς, με τον τελικό του Euro 2022 γυναικών να παραμένει το πιο προβεβλημένο αθλητικό γεγονός του τρέχοντος έτους.

Ο τελικός του Μουντιάλ 2022 δε φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα τους Γερμανούς, οι οποίοι ως ένα βαθμό γύρισαν την πλάτη στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή.

Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα sport.de, συνολικά 13.86 εκατομμύρια παρακολούθησαν το τελικό (53.6% του συνολικού ποσοστού), ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει το πιο προβεβλημένο αθλητικό γεγονός της χώρας.

Ο τελικός του Euro 2022 γυναικών παρέμεινε το πιο προβεβλημένο γεγονός της χρονιάς, έχοντας συνολικά 17.9 εκατ. τηλεθεατές (64.8% των προβολών). Τα συγκεκριμένα νούμερα “άγγιξε” ο αγώνας της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα για την τρίτη αγωνιστική του Μουντιάλ, τον οποίο παρακολούθησαν συνολικά 17.4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο τελικό του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Ρωσίας, ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία παρακολούθησαν 21.32 εκατ. τηλεθεατές.

Το εν λόγω δημοσίευμα αποδίδει τη χαμηλή τηλεθέαση στο γεγονός ότι το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν το πιο αμφιλεγόμενο λόγω της κριτικής που έχει ασκηθεί στη χώρα του Κόλπου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις, αλλά και για το γεγονός ότι διεξήχθη χειμώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό