16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι αγρότες της Λάρισας δίνουν… ραντεβού για μπλόκο στον Πλατύκαμπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον κόμβο του Πλατυκάμπου δίνουν ραντεβού οι αγρότες της Λάρισας για το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ανάλογα με τη συμμετοχή και τη διάθεση που θα δείξουν οι αγρότες, δεν αποκλείεται μετακίνηση στη νέα εθνική οδό.

Σε σχετική ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας από το συντονιστικό των αγροτών, αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε όλους τους αγρότες του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στο μεγάλο, ενωτικό μπλόκο που θα στηθεί στον κόμβο Πλατυκάμπου την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματα μας να ικανοποιηθούν.

Ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά τις καλλιέργειες μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!»

Ευρωπαίοι αγρότες

Το ζήτημα των αγροτών φαίνεται να γίνεται διεθνές μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γαλλία αλλά και τη Γερμανία, όπου τα τρακτέρ «εισέβαλαν» στο Βερολίνο φτάνοντας μέχρι την πύλη του Βρανδεμβούργου. Είναι πλέον διαφορετικός ο τρόπος που συνεργάζονται οι χώρες σε ό,τι αφορά το εμπόριο οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων κάτι που έχει φέρει πιο κοντά τους Ευρωπαίους αγρότες.

Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για την περικοπή των ενισχύσεων και κυρίως για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. Στο πλευρό τους έχουν πολλούς εργαζομένους από την αλιεία αλλά και από τον κλάδο των τροφίμων, ενώ, έχουν συμπαρασύρει κι άλλους, με πρώτο των οδηγών των σιδηροδρόμων. Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, τελικώς, θα κάνει πίσω σε σειρά περικοπών όπως την επιδότηση καυσίμων για τα αγροτικά οχήματα, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένη να πράξει το ίδιο και στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν προκαλέσει προβλήματα στο συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας, αφού τα τρακτέρ έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους που συνδέουν την επαρχία με τις μεγάλες πόλεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό