17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στο 210ο χλμ πριν τη Λαμία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες στο 210ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης. Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία εξελίσσεται από τους παραδρόμους στο τμήμα μεταξύ της Λαμίας και των Θερμοπυλών.

Την ίδια ώρα τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τα αγροτικά μπλόκα. Aυτήν την ώρα επισκέπτεται το μπλόκο της Ανθήλης

Η επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα ξεκίνησε από το μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας ενώ επόμενος σταθμός ήταν το μπλόκο στην Αταλάντη Φθιώτιδας, απ’ όπου δήλωσε πως τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να υλοποιηθούν εδώ και τώρα.

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για την Αθήνα

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για τους αγρότες, καθώς λήγει η διορία που έχουν δώσει στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Με υπόμνημα, κατέθεσαν εννέα αιτήματα, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας

Τα 9 αιτήματα των αγροτικών μπλόκων που περιλαμβάνονται στην επιστολή, είναι τα κάτωθι:

Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ. Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας. Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας. Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό