18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι… αγαπημένοι του «Λέβα» στο Champions League

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις ομάδες, που έχουν δεχθεί τα περισσότερα τέρματα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπενφίκα (7)

Το χθεσινό χατ-τρικ του Πολωνού επιθετικού έφερε τους Πορτογάλους στην κορυφή της σχετικής λίστας. Έξι φορές έχει αντιμετωπίσει την Μπενφίκα ο Λεβαντόφσκι και έχει πετύχει επτά γκολ. Μάλιστα, όλα τα τέρματα έχουν σημειωθεί στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις, όπου η Μπάγερν πήρε ισάριθμες νίκες. Τη σεζόν 2018-19, Μπενφίκα-Μπάγερν 0-2 (ένα γκολ) και Μπάγερν-Μπενφίκα 5-1 (δύο γκολ). Φέτος, στο 0-4 της Λισαβόνας σκόραρε μία φορά και χθες «πυροβόλησε» τρεις φορές, στο ευρύ 5-2.

Ρεάλ Μαδρίτης (6)

Μπορεί να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ με τη φανέλα της Μπάγερν στο Champions League, ωστόσο η κορυφαία του εμφάνιση στη διοργάνωση έχει πραγματοποιηθεί, όταν ο ίδιος αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ. Στον ημιτελικό της σεζόν 2012-13, πέτυχε τέσσερα τέρματα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και οδήγησε τους Βεστφαλούς στη νίκη με 4-1. Την ίδια σεζόν, είχε σκοράρει ξανά μία φορά κόντρα στη «βασίλισσα», στη νίκη της Ντόρτμουντ με 2-1, για τη φάση των ομίλων. Το μοναδικό του γκολ, ως παίκτης της Μπάγερν εναντίον της Ρεάλ, ήρθε στον προημιτελικό της σεζόν 2016-17, όταν οι Βαυροί ηττήθηκαν με 4-2 στην παράταση και αποκλείστηκαν.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (5)

Μόλις δύο φορές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τους Κροάτες στην καριέρα του ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και έχει καταφέρει να τους προσθέσει στα λίστα με τα… αγαπημένα του. Τη σεζόν 2015-16, σε έναν όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός, η Μπάγερν πήρε δύο άνετες νίκες με συνολικό απολογισμό τερμάτων 7-0. Και από αυτά τα επτά τέρματα των Βαυαρών, ο «Λέβα» πέτυχε τα πέντε. Έκανε χατ-τρικ στο 5-0 του Μονάχου, ενώ ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης στο Ζάγκρεμπ, που έληξε 0-2.

Ερυθρός Αστέρας (5)

Παρόμοια περίπτωση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι και ο Ερυθρός Αστέρας. Μόλις δύο φορές έχει τεθεί αντιμέτωπος με τους Σέρβους ο Λεβαντόφσκι και έχει… ξεσπάσει πάνω τους. Τη σεζόν 2019-20, ξανά σε όμιλο που βρισκόταν και ο Ολυμπιακός, η Μπάγερν πήρε δύο νίκες απέναντι στον Αστέρα. 3-0 στο Μόναχο και 0-6 (!) στο Βελιγράδι. Στο πρώτο ματς, ο Πολωνός στράικερ έμεινε στο ένα γκολ, όμως στο «Μαρακανά» σημείωσε τέσσερα. Συνολικά, εκείνη τη σεζόν πέτυχε 15 τέρματα στο Champions League και το 1/3 από αυτά ήρθε απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός (5)

Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς αντιπάλους για τον Λεβαντόφσκι στο Champions League. Συνολικά, έχει αντιμετωπίσει την ελληνική ομάδα έξι φορές, μετρώντας πέντε νίκες και μία ήττα. Στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2011-12, έφυγε ηττημένος από το Καραϊσκάκη. Ο ίδιος μπορεί να σκόραρε, όμως η Ντόρτμουντ έχασε με 3-1. Τη σεζόν 2015-16, πέτυχε ένα ακόμη γκολ, στη νίκη της Μπάγερν με 4-0 στην Αλιάνζ Αρίνα. Η μοναδική σεζόν που σκόραρε και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν το 2019-20. Δύο γκολ στο 2-3 του Φαλήρου και ένα ακόμα στο 2-0 του Μονάχου.

Άγιαξ (5)

Μία ακόμη ομάδα, που ο «Λέβα» έχει πετύχει περισσότερα γκολ ως παίκτης της Ντόρτμουντ και όχι της Μπάγερν. Τη σεζόν 2012-13, Άγιαξ και Ντόρτμουντ τέθηκαν αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων, με τους Βεστφαλούς να παίρνουν δύο νίκες. Το 1-0 στη Γερμανία έφερε την υπογραφή του Λεβαντόφσκι, ενώ ο ίδιος πέτυχε δύο ακόμη γκολ στο άνετο 1-4 στο Άμστερνταμ. Αρκετά χρόνια μετά, ο Πολωνός στράικερ αντιμετώπισε και πάλι τους Ολλανδούς, αυτή τη φορά με την Μπάγερν. Τη σεζόν 2018-19, οι δύο ομάδες έφεραν δύο ισοπαλίες στη φάση των ομίλων. Το μοναδικό παιχνίδι που σκόραρε ο ίδιος ήταν στη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα. Πέτυχε δύο γκολ, όμως οι Βαυαροί έμειναν στο 3-3.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό