23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι… Έλληνες του Ιράν επιστρέφουν, πέρασε στον τελικό μετά από «ματσάρα» το Κατάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κατάρ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-2 εναντίων του «Ελληνικού» Ιράν, και πήρε την πρόκριση για το τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας, ώστε να υπερασπιστεί τα «σκήπτρα» του (το είχε κερδίσει και το 2019). Έτσι ο Εσχάν Χατζισαφί και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ επιστρέφουν με «άδεια χέρια» στην Ελλάδα και θα είναι ξανά στην διάθεση των ΑΕΚ και Άρη αντίστοιχα.

Το Ιράν μπήκε πολύ δυνατά στο ματς σκοράροντας μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σαρντάρ Αζμούν, αιφνιδιάζοντας έτσι τους κατόχους της διοργάνωσης. Το ματς κύλησε με πολλαπλές ευκαιρίες για γκολ και αρκετή ένταση. Οι Καταριανοί κατάφεραν και βρήκαν την ισοφάριση έπειτα από 13 λεπτά σκοράροντας με τον Γιασέμ Αμπντουσαλάμ στο 17ο λεπτό. 

Πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο 43ο λεπτό, ο Αφίφ έκανε το 2-1 και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Κατάρ. Με την έναρξη του δευτέρου και στο 46ο λεπτό είχαμε μια πρώην «κιτρινόμαυρη» αλλαγή με τον Μοχαμαντί να παίρνει την θέση του Χατζισαφί, ο οποίος έκανε ένα «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο. Το 2-2 δεν άργησε να έρθει, με τον Αλιρέζα Γιάχαμπανκς στο 51ο λεπτό να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού το Κατάρ, πραγματοποίησε 4 αλλαγές βάζοντας φρεσκάδα στο παιχνίδι του στοχεύοντας για ένα ακόμη γκολ το οποίο θα του έδινε την πρόκριση! Αυτό δεν άργησε να έρθει με τον Αλί Αλμοέζ να κάνει το τελικό 3-2 και να δίνει το εισιτήριο τελικού στην εθνική του ομάδα. Oι Ιρανοί τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, μετά την κόκκινη του αμυντικού της, Σοτζά Καλιλζαντέχ.

Ωστόσο, είχαν μια τεράστια ευκαιρία στο 90+13 να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά ο Γιάχανμπανκς σημάδεψε το δοκάρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό