18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οδυνηρό να βλέπουμε την ανταρσία- Είχε τεθεί σε «θέση μάχης» ο στρατός

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οδυνηρό» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να παρακολουθεί κανείς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο.

«Πολλοί Λευκορώσοι τους είχαν στο μυαλό τους, γιατί η πατρίδα είναι μία», είπε.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι είχε διατάξει τον στρατό του να είναι σε «θέση μάχης» κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στη Ρωσία. Ο στρατός, η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις τέθηκαν σε «πλήρη ετοιμότητα μάχης» καθώς εξελίσσονταν η ανταρσία.

Αναφέρεται στην ανταρσία της Wagner και στην μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, όταν οι μαχητές της προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο.

Στο μεταξύ, μετά το διάγγελμα του Πούτιν χθες, που δεσμεύτηκε να τηρήσει την υπόσχεσή του ότι όσα μέλη της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner το επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό ή να ζητήσουν αμνηστία στη Λευκορωσία, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι η υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) έκλεισε την έρευνά της για την ένοπλη εξέγερση της ομάδας το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι ο αυταρχικός ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, θεωρείται ο στενότερος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό