23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οίκος δημοπρασιών βγάζει στο «σφυρί» τη Lamborghini του Ντόναλντ Τραμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

H Lamborghini Diablo VT roadster που κατασκευάστηκε το 1997, με σκοπό να διαδεχθεί τη θρυλική Countach, είναι μία από τις 132 που παρήχθησαν αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Μία εξ αυτών αποκτήθηκε από τον τέως Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και είναι έτοιμη να δοθεί προς κάθε ενδιαφερόμενο από τον αμερικανικό οίκο δημοπρασιών Barrett Jackson, που ειδικεύεται στα συλλεκτικά πολυτελή αυτοκίνητα.

Η Lamborghini πιστή στην παράδοση να βαφτίζει τα μοντέλα της με κάποιο όνομα ταύρου, έδωσε στην Diablo το όνομα του ζώου-συμβόλου της δύναμης που μονομάχησε με τον διάσημο ταυρομάχο «El Chicorro» τον 19ο αιώνα.

Αυτό που κάνει το super car να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παρήγγειλε και έλαβε την καινούρια Diablo σε χρώμα Blu Le Mans το οποίο δεν προσφερόταν το 1997, καθιστώντας το έτσι το μοναδικό που βάφτηκε σε αυτήν την απόχρωση.

Η πλακέτα «Donald Trump 1997 Diablo» κοσμεί την πόρτα της Lamborghini, ενώ, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα σε διάταξη V12 5,7 λίτρων με 48 βαλβίδες και ιπποδύναμη 492 ίππων που επιτυγχάνεται στις 7.000 σ.α.λ. Διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Το σύστημα Viscous Traction (VT) ανακατευθύνει τη ροπή στους μπροστινούς τροχούς όταν χρειάζεται, με αποτέλεσμα καλύτερη πρόσφυση, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να «εκτοξεύεται» στα 100 km/h από κατάσταση ακινησίας σε 4,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 202 χλμ/ώρα.

Η πώληση περιλαμβάνει το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή, δύο τσάντες εργαλείων και ένα κάλυμμα, ενώ, αυτή η μοναδική Diablo είχε δύο ιδιοκτήτες μετά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό