24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε η προ-παραγωγή του Faraday Future FF91

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Faraday Future παρουσίασε σήμερα το πρώτο FF91 προ-παραγωγής που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιό της στο Hanford της Καλιφόρνια, με την κανονική παραγωγή του να ξεκινά σε έναν χρόνο από σήμερα
Το αυτοκίνητο είναι χτισμένο πάνω στην Variable Architecture Platform (VPA) της εταιρείας, και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία περίπου 610 χλμ ανά φόρτιση. Η βασική έκδοση αποδίδει 716 άλογα, ενώ η δυνατότερη 1.050 άλογα.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 130 kWh η οποία προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 610 χλμ. Το Faraday Future FF91 υποστηρίζει την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα φόρτισης που είναι διαθέσιμη σήμερα, δηλαδή θα μπορεί να φορτίζει με ρυθμό 800 χλμ την ώρα. Χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή στα 240V, η μπαταρία φορτίζει από 50% έως 100% σε λιγότερο από 4,5 ώρες.

Στο εσωτερικό του FF 91 συναντάμε 11 οθόνες. Η μια, 27 ιντσών, είναι εξαιρετικά wide, και κατεβαίνει από την οροφή όταν ο αγοραστής έχει τοποθετήσει το -προαιρετικό- Rear Cinema Experience, δηλαδή εμπειρία κινηματογράφου για τους πίσω επιβάτες.

Ακόμα, υπάρχει μια κεντρική οθόνη 15,4 ιντσών, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 11,6 ιντσών, η μεγαλύτερη οθόνη heads-up display, ενώ υπάρχει ακόμη και μια οθόνη 10,1 ιντσών στην θέση του εσωτερικού κεντρικού καθρέφτη, οπίσθιας προβολής. Τέλος, σε κάθε πόρτα διαθέτει οθόνες που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις των καθισμάτων, τον έλεγχο του κλιματισμού, τις ζώνες ήχου, την ψυχαγωγία και πολλά άλλα.

Το σύστημα ψυχαγωγίας ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, μαθαίνοντας τις ανάγκες κάθε επιβάτη χάρη σε συνδυασμό αισθητήρων, καμερών με αναγνώριση προσώπου και του λογισμικού. Το FF 91 είναι σε θέση να διαβάσει τη διάθεσή σου για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, τη μουσική και ακόμη και το άρωμα της ατμόσφαιρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό