23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ξέρανε» τη Λίβερπουλ ο Ντιαλό, επικό ντέρμπι και πρόκριση της Γιουνάιτεντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι ματς, τι ντέρμπι. Ένα επικό παιχνίδι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ για την προημιτελική φάση του FA Cup. Ένα ασύλληπτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους «κόκκινους διαβόλους» να πανηγυρίζουν τη νίκη στην έδρα τους με 4-3 και να παίρνουν το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ανοίξει το σκορ στο 10′ με τον ΜακΤόμινεϊ, ωστόσο η Λίβερπουλ με δύο γκολ (ΜακΆλιστερ, Σαλάχ) είχε κάνει την ανατροπή στο ημίχρονο. Ο Άντονι στο 86′, με πολύ ωραία ενέργεια είχε κάνει το 2-2, στέλνοντας το παιχνίδι σε παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει προβάδισμα με τον Έλιοτ, ωστόσο χάρις σε γκολ του Ράσφορντ στο 112′ και Ντιαλό στο 120′, η Γιουνάιτεντ έκανε μία επική ανατροπή και επικράτησε με 4-3.

Το ματς: 

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος από τα πρώτα λεπτά και στο 4′ ο Ράσφορντ είχε ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο ο Κέλεχερ του είπε «όχι». Ο Σαλάχ είχε στο 8′ την πρώτη καλή ευκαιρία για τη Λίβερπουλ, ωστόσο το σουτ του από τη μεγάλη περιοχή, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 10′, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που «χαμογέλασε», μιας και μετά από σουτ του Γκαρνάτσο, ο Κέλεχερ απέκρουσε ωστόσο ο ΜακΤόμινεϊ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση για το 1-0.

Η Λίβερπουλ δεν έδειχνε διατεθειμένη να μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια» και στο 37′, ισοφάρισε με τον Έντο, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε, μιας και στην αρχή της επίθεσης, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι «reds» πίεσαν και τελικά έκαναν το 1-1 στο 44′.

Στο 44′ μετά από γύρισμα του Νούνιες, ο Αλέξις ΜακΆλιστερ έκανε ένα δυνατό δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Αυτό όμως δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, μιας και 3 λεπτά αργότερα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε την ανατροπή. Ο Νούνιες έκανε σουτ, ο Ονάνα απέκρουσε, η μπάλα πήγε πάνω στον Αιγύπτιο και με ένα δεξί πλασέ, σκόραρε για το 2-1 της Λίβερπουλ.

Το δεύτερο μέρος: 

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο. Η μπάλα πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Φάσεις εκατέρωθεν, αλλά η μεγάλη ευκαιρία δεν είχε έρθει, με τους Σαλάχ, ΜακΆλιστερ και Μπρούνο Φερνάντες να είχαν ευκαιρίες για γκολ.

Από το 60′ και μετά, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Οι «reds» είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν αφήνανε τη Γιουνάιτεντ να φτάσει κοντά στην εστία του Κέλαχερ, ωστόσο η ομάδα του Κλοπ δεν έβρισκε ένα τρίτο γκολ που θα την έκανε να νιώσει πιο άνετα σχετικά με το κομμάτι πρόκρισης. 

Όσο δεν τελειώνει μία ομάδα το παιχνίδι, τόσο πιο πολύ ελπίζει η άλλη στο να ισοφαρίσει και έτσι έγινε. Στο 86′ ο Άντονι, υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε μία ωραία κίνηση και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 90+3′ ο Ράσφορντ πήγε να γίνει ήρωας και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Ο Άγγλος επιθετικός, βγήκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε, ωστόσο η μπάλα πήγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κέλεχερ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε παράταση.

Παράταση: 

Ο ρυθμός είχε πέσει αρκετά, ωστόσο ο Μάρκους Ράσφορντ ήταν και πάλι ο… άτυχος για τους γηπεδούχους. Στο 103′, ο Άγγλος επιθετικός βγήκε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα δεξιά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε όπως και στο 90+3′ ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Έλιοτ «τιμώρησε» την αστοχία του Ράσφορντ. Ο μέσος της Λίβερπουλ, έκανε ένα σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, η μπάλα κόντρα στον Έρικσεν και κατέληξε στα δίχτυα του Ονάνα για το 2-3. Αυτό ωστόσο, δεν ήταν το τελικό σκορ του αγώνα. 

Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία του Ράσφορντ ήταν και… φαρμακερή. Ο Άγγλος υποδέχθηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και με ένα μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 112′ για το 3-3.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι βγήκανε στην κόντρα, ο Ντιαλό υποδέχθηκε την μπάλα από τον Γκαρνάτσο και με ένα άψογο δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-3.

Μία επική ανατροπή για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι πήρανε την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό