21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής: «Πενήντα χρόνια μετά, το Ψωμί, Παιδεία, Ελευθέρια, παραμένουν επίκαιρα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή της για τα 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αναφέρει:

“Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Γεγονότα που έδειξαν με εμφατικό τρόπο την αντίδραση του Ελληνικού λαού στην καταπίεση της χούντας των συνταγματαρχών. Οι εξεγέρσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα, σηματοδοτήσαν την αρχή του τέλους για τους δικτάτορες. Αυτούς που καθήλωσαν και καταπάτησαν κάθε ατομικό και συλλογικό δικαίωμα, ολοκληρώνοντας την θλιβερή τους πορεία με την προδοσία της Κύπρου. 

Για εμάς η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι ακόμα μια απλή μέρα μνήμης. Είναι το εφαλτήριο νέων αγώνων σε κάθε κοινωνικό μετερίζι, με πρόταγμα την Δημοκρατία, τις ατομικές και τις συλλογικές ελευθερίες που αποτελούσαν και θα συνεχίζουν αποτελούν ζήτημα μόνιμου κοινωνικού αγώνα.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλούμε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση των φοιτητών του 1973.

Αποτίνουμε φόρο τιμής για εκείνους που θυσίασαν την ζωή τους, την προσωπική τους αξιοπρέπεια, για τα πανανθρώπινα ιδανικά φωνάζοντας δυνατά “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθέρια”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό