23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Το δήθεν «μνημόνιο» Τρίπολης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον διπλωματικό μαραθώνιο διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων συνεχίζει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Λουξεμβούργο. Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Δένδιας ανέφερε πως θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το δήθεν «μνημόνιο» που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας για την εκμετάλλευση πόρων που προέρχονται από τις θαλάσσιες αυτές ζώνες. Ένα «μνημόνιο», το οποίο δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, όπως είπε.

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω το ΣΕΥ της ΕΕ για το δήθεν «μνημόνιο» που υπογράφηκε μεταξύ κυβέρνησης της Τρίπολης και Τουρκίας. Ένα «μνημόνιο» το οποίο δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο (δήλωση προσερχόμενος στο ΣΕΥ της ΕΕ). pic.twitter.com/sYmWLtslK9

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 17, 2022

Επί τάπητος θα βρεθούν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία με τον επικεφαλής της ελληνιικής διπλωματίας να προαναγγέλλει επίσκεψή του αύριο στο Κίεβο. «Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία στο Συμβούλιο να κάνουμε μια νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία, κατά τη φάση της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για εμένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο» ανέφερε συγκεκριμένα. 

«Από εκεί και πέρα, έχουμε να συζητήσουμε για τη Συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μία Συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική, ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης τέτοιων διαφορών στη Μεσόγειο» πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό